Asya ülkesi Myanmar tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıya. Ülkeyi hafta sonunda vuran Nergis kasırgasında ölenlerin sayısı 15 bini geçti. Felakette binlerce kişi kaybolurken, yüzbinlerce kişi de evsiz ve susuz kaldı.
Myanmar, 6 Mayıs 2008 12:11
Myanmar'ı vuran kasırga, ülkenin en büyük kenti Yangon ve İrravadi bölgesini yerle bir etti. 24 milyon nüfuslu 5 bölgede, afetten yüzbinlerce kişi etkilendi, bazı köyler, haritadan silindi. Kasırganın etkili olduğu bölgelerde elektrik ve su yok, ulaşım da güçlükle sağlanıyor. 30 binden fazla kişinin kayıp olduğu bölgede, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ülkede 46 yıldır iktidarda bulunan askeri yönetim, saate 190 kilometre hızla esen kasırganın neden olduğu felaketin ardından, BM yardımına izin verdi. ABD 250 bin dolar, AB ülkeleri de 3 milyon dolar acil yardım vaadinde bulundu. Uluslararası yardım kuruluşu World Vision ise, sınırlı yardımların ulaştırılmasındaki zorluklar nedeniyle felaketin sonuçlarının 2004'te yaşanan tsunaminiden daha büyük olabileceğini belirtti. Bu arada Myanmar devlet radyosu, salgın hastalık tehdidine karşı halkı uyarıyor.
Çok üzüldüm ;(