merhaba benim laptop'm 6 yıllık 1-2 hafta önce format attım ve kasmaya başladı yani internet sayfası bile kasıyodu okdar kötü.sora başka format cd si aldım biraz daha kasmamaya başladı ve şimdide diyorumki laptop soğutucu alsammı die bi yararı olurmu acaba size soruyorum olmassada ne tavsiye edersiniz
Ya ister 10 yıllık olsun ister 20 yıllık olsun. Sonuçta insan değil, canlı değil. Bir format attın mı, eskisi gibi çalışır. Tabi arasıra bazı parçalarını yenilemek lazım oluyor :asik2
Dizüstü soğutucusu ile sadece fazla ısınmaya engel olabilirsiniz. Kasma problemine pek etki edeceğini düşünmüyorum. Ayriyetten dizüstünün hava girişlerini belli periyotlar ile temizletmekte gerekiyor performans açısından. Eğer sıcaklık probleminiz var ise, benim gibi dizüstünüzü servise verip dizüstünün fanlarını temizletin. Gerçekten baya bir fark ediyor.
Yanlış anlamanı istemem ama bana kalırsa, alıcak olduğun soğutucunun üzerindeki fanlar en azından notebook'unun üzerindeki fanlara ya da havalandırma boşluklarına denk gelsin. Belki Hard Disk, Ram boşlukları okardar da önemli değil ama soğutucu fanlarından mutlaka 1'i işlemci fanının altında olsun. Bende notobook kullanıcısıyım, benim tavsiyemde budur. Yine işine karışmak istemem tabi.