Silindi
arkadaşlar kimliği kaybettim gazeteye ilanmı ne vermek gerekiyormuş daha önce kaybetmiş olan varmı neler yapmak gerekiyor acaba
Master
59.2997
Bildiğim kadarıyla kimlik kaybedenler gidip yenisini çıkartmak zorunda ancak cezası vardı kimlik kaybetmenin.
Kimlik kaybında eğer çalındıysa karakola gidip çalındığını ve iptalini istiyorsun.
Kayıp durumlarında muhtara gidip kimliğini kaybettiğini yeni çıkartmak istediğini söylüyorsun.
Kimlik almaya nüfus müdürlüğüne gittiğinde sorduklarında kaybettiğini söyleyince yeni cıkarttıgın kimlik tarihinden önce cıkan kimlikler iptal oluyor yenisini kullanıyorsun.
3 defa kimlik kaybedince evine polis gelip sorguya çekiyorlar neden kaybettin vs vs...
İlan falan vermeye gerek yok eskisi gibi ama genede ''elimde delil olsun nolur olur'' dersen ilan ver.
Silindi
Journeyman
4
saolun arkadaşlar
1)Kimlik kaybında ilk iş karakola gitmek
2)Karakoldan alınacak zayii belgesi ile muhtara gidiorsun
3)Muhtar amca kimlik kayboldu diorsun
4)muhtar sana nufus sureti verior
5)Nufus mudurlugune gidip 4.5 ytl ye arti 2 fotoya kimlik çıkarıorsun

Anlaşıldımı !!!
en az gazetede 3 gün kayıp ilanı vermen lazım diye duydum ve byük ihtimal böledir.hangi şehirdeysen yerel gazetelere kimligimi kaybettim hükümsüzdür tarzı bir şey göndermen lazım.zaten incelersen veren vardır onlar gibi yazar yollarsın
Gazeteye ilan vermek nüfus cüzdanı çıkarmak için değil kaybettiğin nüfus ile herhangi bir suç işlenirse gazeteye verdiğin ilanda bak ben ilan verdim o suçu beni işlemedim diyerek savunma yapıyorsun adam bi arabayı ateşe verdi yanına senin kimliğini attı hadi al bakalım başına belayı diğimii
cok kisinin bası bu yuzden belaya girdi anemonun dedigi olay basına gelmesın bence sen ilanı ver ne olur ne olmaz :D
basın agrıyacagına eksık parayla gez daha ıyı senet menet ımzalalar yada ne bılım bankadna kredı ceker sana odetırler zorla :(
Blizzard1905 : en az gazetede 3 gün kayıp ilanı vermen lazım diye duydum ve byük ihtimal böledir.hangi şehirdeysen yerel gazetelere kimligimi kaybettim hükümsüzdür tarzı bir şey göndermen lazım.zaten incelersen veren vardır onlar gibi yazar yollarsın
Yapılması ŞART DEĞİL Ama FAYDA VAR :=)
Silindi
Members
0
nekadar para veriliyor bir bilginiz var mı bazıları 50 tl diyo bir yerde 30 tl diyo acil
:con

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.