Kan ihtiyaçı için özel site

Kan arayanlar aradıkları kan grubu ve yaşadıkları şehre göre bağışçıya ulaşabilecek

Adana'da, yaklaşık 15 yıldan bu yana çeşitli radyolarda DJ'lik yapan bir kişi, yayınları sırasındaki kan anonslarından etkilenerek, gönüllü kan bağışçıları ile kan arayanları buluşturan internet sitesi oluşturdu.

''Kan ver hayat kurtar, kan al hayata bağlan'' parolası ile oluşturduğu sitesine ''www.kananonsu.com'' adını veren DJ, 50 ilden 300 gönüllü bağışçıya ulaştı.

DJ Ayfun Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar ulusal ve uluslararası radyolarda sürdürdüğü yayın hayatı boyunca, dinleyicileri ile adeta bir aile gibi olduklarını söyledi.

Yayınları sırasında zaman zaman acil durumdaki hastalar için kan anonsları yaptığını anlatan Kaplan, ''Kan bulamadığı için çok zor durumda kalan kişiler için yaptığım anonslar beni çok etkiledi. Kan arayanlar için anonsların dışında başka şeyler yapmam gerektiğini düşünerek harekete geçtim'' dedi.

İnternet kullanımının hızla yaygınlaşmasından yola çıkarak, bir site oluşturma kararı verdiğini belirten Kaplan, şöyle konuştu:

''Yaklaşık bir yıl önce başladığım çalışmamda, kan arayanlarla bağışçıları buluşturduğum siteyi faaliyete geçirdim. Radyo yayınlarının da etkisi ile kısa sürede 50 farklı ilden 300 civarında gönüllü bağışçıya ulaştım. Sitede, üye olan gönüllü bağışçıların kan grupları ve iletişim bilgileri yer alıyor. Kan arayanlar, sitedeki arama motorundan aradıkları kan grubu ve yaşadığı şehre göre bağışçıya ulaşabiliyor.''

Sitenin yurt içinin yanı sıra yurt dışından da ziyaretçileri olduğunu belirten Kaplan, bağışçı sayısının ise her geçen gün arttığını söyledi.

''AMAÇ DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞMAK''

Babasını birkaç yıl önce akciğer kanseri nedeniyle kaybettiğini, annesinin de siroz hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü ifade eden Kaplan, ''Anne ve babamın rahatsızlıkları bana, insan hayatı için kanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bundan sonra tüm çabam daha fazla kişiye ulaşmak olacak'' dedi.

Sitesi sayesinde kana ulaşan hasta ve yakınlarından çok olumlu tepkiler aldığını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde sitemdeki gönüllü bağışçılardan biri beni arayarak, Kahramanmaraş'tan gelen ve Balcalı Hastanesinde ameliyat olan bir çocuğun babasının kendisine ulaştığını ve gidip kan verdiğini söyledi. Daha sonra bana ulaşan çocuğun babası ise bağışçıya site sayesinde ulaştığını belirterek, siteyi kurduğum için teşekkür etti. Bir hayatın kurtulmasında pay sahibi olmak mutluluk verici.''

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.