Teröröristbaşı Öcalan'ın yakalanması ders kitaplarına girdi. Türk Eğitim-Sen buna karşı çıktı...
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ders kitaplarında yer almasının Türk milletinin onurunu zedeleyen bir durum olduğunu söyleyerek, “Dünyaya bile PKK terörünü yeni yeni kabul ettiriyoruz. İşte böyle bir ortamda terörist başının olumlu ya da olumsuz ders kitabında yer alması PKK konusunda geri adım attığımızın göstergesi olacaktır. Buna asla göz yumulamaz" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, ilköğretim müfredatlarının yenilenmesi projesi kapsamında değiştirilen 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında “bebek katili", “terörist başı" Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının anlatılmasının eğitim camiasını şoke ettiğini kaydetti. Koncuk, “Türkiye’de büyük katliamların sorumlusu olan, gözünü kırpmadan kundaktaki bebekleri öldüren, terör belasını başımıza saran bir teröristin adının nasıl olursa olsun, ne şekilde anlatılırsa anlatılsın ders kitabında geçmesi Türk milletinin onurunu zedelemiştir. 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terörist başının adı ‘1990’lı yılların en önemli olaylardan biri de Suriye’de saklanan bölücü örgüt başının 1999’da Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilmesidir’ şeklinde yer almıştır. Bu ifade bile terör örgütünün propagandasının yapılmasına vesile olacaktır" dedi.

“MEB NASIL BÖYLE BİR HATAYA DÜŞTÜ?"

Türkiye’nin terörden dolayı büyük acılar yaşadığını anlatan Koncuk, bugün hala şehitlerin ve masum vatandaşların ardından gözyaşı döküldüğünü ifade ederek, “Dünyaya bile PKK terörünü yeni yeni kabul ettiriyoruz. İşte böyle bir ortamda terörist başının olumlu ya da olumsuz ders kitabında yer alması PKK konusunda geri adım attığımızın göstergesi olacaktır. Buna asla göz yumulamaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın böyle bir hataya nasıl düştüğünü anlayabilmek mümkün değildirö açıklamasında bulundu. Koncuk, MEB tarafından hazırlanan ders kitabında, bir teröristin yakalanışının ilköğretim çağındaki çocuklara anlatmasını “büyük bir skandal" olarak değerlendirdi.

“TARİH BU HATAYI AFFETMEYECEKTİR"

Koncuk, Öcalan’ın ders kitaplarına girmesine nasıl karar verildiğini sorarken, “Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü" diyen Orhan Pamuk’un da ders kitaplarında yer aldığına işaret ederek, “Bu hükümetin Ermeni politikasında havlu attığını göstermektedir. Peki şimdi hükümet terörist başının yakalanışını ders kitabına alarak, PKK konusunda da mı havlu atmaktadır?" sorularını sordu.

Koncuk, tarih kitaplarında Öcalan’ın isminin yer almasının Atatürk’e, şehitlere ve Türk milletine büyük bir saygısızlık olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı derhal yaptığı hatadan dönmeli ve terörist başıyla ilgili ifadeyi ders kitabından çıkarmalıdır. Aksi taktirde tarih böyle bir hatayı affetmeyecektir" dedi.
ne alaka ya bu ülkede herkez neye cephe alacagını biliyor 7 den 70 herkez biliyor
sen birinin adının başına terör kelimesini koy küçük çocuk bile irkilir terörist başını die koy ne oluyo saçma bi görüş şuanki yönetim böle şeylerlemi gençligin kafasını karıştırıyor yoksa gençlik sag sol - rap rock - bjk gs fb - dinsiz dinli - dogulu batılı gibi ayrımlarlamı gençligi uyutuyor bu gençlik bi ülkenin geleceginde yani üniversitelerdede bu ayrımı yapıyorsa bu konuyu boşuna açtın en başa sar 1920 lere beraber omuz omuza savaşılan yılları hatırlat oke dostum kafa karıştırma !!

8 Sınıf Cocugunun Ne Isı Olur Teror Orgutuyle..Tam En Kolay Kandırılabılıcek Yasta OLdukları Icınmı 8 SINIF Kıtabı Yoksa Bılgı Vermek Icınmı 8. Sınıf Kıtabı..Tarıh Aynı Tarıhse Lıselerdede Okutulmaı Unıversıtelerdede..Hem Ben Ne Kafa Karıstırcam Kafan ıyı Heralde..
yaşın 20 ama bagnaaz bi yapıya sahsipsin beyaz çoraplılar gibi senden çok bilgi birikimine ve tarihime sahibim emin ol ultima oynarkende arada tarih dinliyorduk abilerimizden sen neyin peşindesin 8. sınıfa giden kardeşim şuanda sokakta top oynamak yerine evinde oturup yavuz sultan selimin şiirlerini okuyor sen bilirmisin yavuz sultan selim han en büyük şairlerden ve benzeri olmayan şiirler yazdıgını ezberden birini yazim sana

sanma şahım herkezi sen sadıkane yar olur
herkezi sen dostmu sandın belki ol agyar olur
sadıkane belki ol aleme serdar olur
yar olur agyar olur serdar olur dildar olur

peki en geniş topragı fet eden 8.5 senede ülkeyi 6 buçuk kat büyüten bi liderki ilk osmanlı halifesidir ülkeyi en zengin etmiş ve topkapı sarayının 5 kasasını altınla doldurmuş mührünüde üstüne vurdurmuştur vve 500 sene o para kullanılmıştır

başka örenmek istedigin bişey olursa kardeşimin msn adresini verim herşeyi sor tarihinide bilir ne dieceginide ve bu sene 8. sınıfta ayrıca istanbul maltepe sbs bölge birincisidir kendisi oke dostum nesil zeki ve akıllı ama lisede genelde para ve diger şeyler bozuyor
Tamamda Banane Senın Kardesınden:D:DSenın Kardesın Zekı Dıye Herkezın Kardesı Cocugu Zekı Olucak Dıye Bıseymı Var..Bu Ulkede Bı Cubuk Malboroya Adam Vuran Insanlar Var..Aslında Sende Benım Bahsettıgım Seyden bahsedıyosunda Farkında Olmadan Sacmalıyosun..Banada Kalırsa Elın Katılının Tarıhcesını Anlatıcaklarına Yavuz Sultan Selımın Sıırlerının oldugundan Bahsetısınler..Tekrar Soyluyorum Ulkemızde Cok Cahıl Insallar Olduu Icın Boyle Seylere Ozentılıklerınden Gıdıer Yarın Obrgun Mehmetcıge Mermı Sıkar,,Sucsuz Gunahsız INsanları Oldurur..Sen Benım Yazdıklarımı Oku Sonra Yaz Bana Tamammı..Ayrıca Bıraz Kardesıne Ceksen Iyı Olucakmıs..
Kardeşim benim aynımdır o bana çekmiş ;)

bu ülkede okadar cahil dedigin insanlar toplumsal sorun olan ekonomiden dolayı bu hali alıyor

yazdıklarını okudum ve artık o kitapları basan MEB e baglı Türk dil kurumunun 1.5 sene gibi bir zarfta 6 başkan ve yönetim degiştirdigindende haberin vardır umarım böle şeylerin olması olağan gibi gelebilir !

500 liradan Atatürkü kaldırmayı planlıyan son 3 senede kafasını kapatmıyor die dışlanan kız çocuklarını ortaya çıkaran çogu mahlelerde Kuran kursuna giden çocuklara altın dagıtan Şeraat düzenine adım adım sürüklenen bi ülkedesin nese eyw

ben uyuyyacam forumu kirletmeyek msnimi ekle konuşuruz teşekürler ;)
ne var yani İslam öğrenince kötümü oluyor
Montana LoveLACe : Kardeşim benim aynımdır o bana çekmiş ;)

bu ülkede okadar cahil dedigin insanlar toplumsal sorun olan ekonomiden dolayı bu hali alıyor

yazdıklarını okudum ve artık o kitapları basan MEB e baglı Türk dil kurumunun 1.5 sene gibi bir zarfta 6 başkan ve yönetim degiştirdigindende haberin vardır umarım böle şeylerin olması olağan gibi gelebilir !

500 liradan Atatürkü kaldırmayı planlıyan son 3 senede kafasını kapatmıyor die dışlanan kız çocuklarını ortaya çıkaran çogu mahlelerde Kuran kursuna giden çocuklara altın dagıtan Şeraat düzenine adım adım sürüklenen bi ülkedesin nese eyw

ben uyuyyacam forumu kirletmeyek msnimi ekle konuşuruz teşekürler ;)
Sen Benı Ya Anlamak Istemıyorsun Yada Gercekten Anlamıyorsun..Ben Neyden Bahsedıyorum Sen Bana Turban Cart Curt Dıyosun..
Siyasi İçerik taşıyan Mesajlara girmliyelim..!
Cylunsar : ne var yani İslam öğrenince kötümü oluyor

gidenlere türlü türlü hediyeler verilmesi sencede garip değil mi ?
kaymond :
Cylunsar : ne var yani İslam öğrenince kötümü oluyor

gidenlere türlü türlü hediyeler verilmesi sencede garip değil mi ?

1 gider 1 altın alır 2 gider 2 altın alır 3 gider 3 altın alır 4 gider artık altın almaz çünkü kuranı örenmiştir ve kuranın para ile satın alınamıyacağınıda günümüzün gençlerinden kaçtanesi müslümanın bayramı olan cumaya gidiyor ?
tabiii zor gelirr yemez abdest almayı bilmiyorsunuz yahu cumayamı gideceksiniz 2 rekat namaz kılamıyorsunuz ççünkü rekat nedemek onuda bilmiyorsunuz

eğerki sana zamanında annen baban namaz kılınca çikolata verseydi önce çikolata için sonrada mecbur olduğun için sevicektin ve bu gün ezan okununca allah diyip hoca bizi çağırıyo haydin cemaat diecektin pc başnda cs uo age bilmemne cafelerde nargile bira varken namazamı gidilir gerçi deilmi peh

HANGİ GENÇLİKTEN BAHSEDİYORSUNUZ KAFASI KÜRT TÜRK DE TAKILI OLANMI SİZ APO YU KÜRTMÜ SANIYORSUNUZ TERÖRİSTLERİ KÜRTMÜ SANIYORSUNUZ HEEEY YUKARDAKİ ÇOK BİLEN ARKADAŞM SÖLERMİSİN ACABA KARDEŞİN TERÖRİSTLERİN KİMLER OLDUUĞUNU VE ASIL TERÖRİSTİN DİNSİZ ZİHNİYET OLDUĞUNU BİLİYORMU KARDEŞİNE OSMANLIYI ÖĞRETMİŞSİN BARİ OSMANLI GİBİ MÜSLÜMANMI DİKKATLİ OKU DİKKATLİİ OSMANLI GİBİ MÜSLÜMAN TÜRK GİBİ DEĞİL OSMANLI
Beyler bilmiyorum ne kadar bilginiz var ama diğer ülkelerin kaç yaşında çocuğa hangi eğitimi verdiğini bi öğrenin isterseniz,örnek israil,çocuğu yetiştirirken,müslümanların ırzına geçin,onlar sizin köleniz,onların kızlarına el sürün... gibi eğitimler veriyo,bizim gibi cahil müslümanlar böyle çıkar biri türbana laf atar,biri Kur'an-ı Kerim'in okutulmasından rahatsızlık duyar,baksanıza adamlar zaten amaçlarına çoktan ulaşmışlar,sizin aklınıza neye karşı çıkcağınızı çoktan sokmuşlar.

''Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir''

Bu ülkede ben başını kapatmıyo diye dışlanan bi insan görmedim ama başını kapattığı için dışlanan birçok insan gördüm,sizin gibi rüsvalar bu ülkede böyle sorunlar çıkarıyor ama canınızı sıkmayın biz burdayız,Elhamdülillah müslümanlık adına her türlü savaşı veririz,bağnazız biz yobazız,siz de şu tek dişi kalmış canavar varya ''medeni insanlarsınız'' siz başınızı kapatmazsınız oranızı buranızı açarsınız.Medenisiniz ya siz dünyada en yüce şahıslarsınız,dünyanın gidişatına nasıl da ayak uyduruyosunuz vay be harbiden imrenilecek bi durum,yazık ya ömür harcanır da böyle imandan yoksunların haberi bile olmaz.. Allah hidayete kavuştursun.
amin amin adamlar kur'an öğrenmek için çöller aşarlar bizimkiler öğretmemek için çölün ortasına bırakırlar yazık hakkaten yazık sanki sıradan bir kitaptan bahsedilyor Kuran ya nedemek allah aşkına allahın kelamını öğrenmenin yaşımı olur 3 değil yeni doğmuş bebeğe kuran öğretilse allah razı olsun denir bunlar çozukların aklını bozmayın diyorlar :) yazık yazık cahiliyet almış başını gidiyor
Yha Beyler Siz Onu Bunu Bırakın Onlar O Kİtabı Koysunlar!!Bakalım SOnra Ne OLcak İnş O Kitapları Basanlarında 8. sınıfa giden cocugu vardır.ins onun cocuguda aponun ne oldugunu anlar ve o cocuk yarın bıgun terorist olup cıkarsa babasınla karsıkarsıya gelmesini cok isterdm...
Abi Kitlesin Biri Bu Konuyu Aşırı Siyasal Olmaya Başladı Arkadaşlar Siyasal Konular Yasak.

Daha Fazla Uzatmayalım.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.