selam

Normal olarak ek olarak kullandıgım bilgisayara bağlı bir Sata 80 GB harddısk ım var ama yetmedıgı ıcın depo olarak kullandıgım ayrıca 80 GB gene aynı bır Sata harddıskım var depo olarak kullandıgımı takmadagım zaman bılgısyar cok rahat calısıyor ama depo yu taktıgımda 15 dakıka sonra 4 saat sonra degısıyor hep takılıyor harddıskın ısıgı yanık kalıyor hiçbir şey yapamıyorum 6 saat beklesende duzelmıyor reset atıyorum ama hepde boyle olmuyor artık baydı neden olabılır bad sector tarattım hiç bulmadı onerebılecegınız bır cozum yolu varmı ? herhangı bır programla duzenleme falan.
harddiskinde virüs olabilir , bilgisayarın usp girişi 2.0 dan düşük olabilir , ram in düşük olabilir benden bu kadar başka bişilerde olabilir ama sorun büyük ihtimalle bunlardandır ...
arkadasım bios ayarlarından dene bak bakalım görüomu sata hdd lerde jump olmadıgını düşündügümüz zaman sata soketlerinin bulundugu alaana bak jump varsa cıkarıp dene buyuk ihtimalle ondandır bilgisyarın tanıyor fakat sistem dosyasını göremiyor gizli dedigimiz ini dosyalarının gecisini engelliyorda olabilir 2. ci bir cozum olarakta Hdd yetmio diosun aldıgın hdd de sistem kurulu ise heleki sp2 yüklü ise windows sistemi iki yerde görüp calısmayı duraklatır ve kendini korumaya da alabilir ama yok içi bos diosan 1. seceneyi uygula jumper atlatman gerekecek
bence miladi dolmuş. aynı sorunlar benim hd de vAr =) ben degistirdim
önce bir virüs tarama programıyla external hd ni tarat.herhangi bir virüs çıkmadığı takdirde feda edebilceğin şeyleri sil senin için önemli olanları kendi yerel diskine aldıktan sonra bilgisayarım üzerinde sağ tıkla Yönet de.depolama birimi altından external hd ni bul. bu aşamadan sonra iki seçeneğin var ikiside çalışabilir sadece biride çalışabilir sürücü harfini ve yolunu değiştirmen çözüm olabilir ikincisi ve en bilindiği ise Biçimlendir seçeneği. ama bunu yaparken hızlı biçimlendir seçeneğini kullanmamanı öneririm hard diskimizdeki bad sectorlerin çoğu hızlı biçimlendir sırasında meydana gelmektedir. Yavaş atılan format bütün veriyi stabil biçimde disk üzerinden kaldırırken, Hızlı biçimlendirme o bölümün komut satırlarının sadece başını ve sonunu siliyor dolayısı ile biz üzerine başka bir veri yüklediğimizde veri, kod , komut satırı karmaşıklığı Bad sector oluşumuna neden oluyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin ...
Hepinize teşekkür ederim ,

Biosdan goruyor hatta onu cıkarıp taktıktan sonra BOOTMSGR Not Missing hatası alıyorum bios dan boot hard disk den değiştirdiğimde duzelıyor.

Virüs yok taratmada bişi bulamadım

Verileri formatlayamam

Sunu farkettım defrag atamıyorum birşeyler var gibi ama nedir halen bulamadım tekrardan tesekkurler.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.