Dunyanin en unlu tip fakultelerinden ve uzmanlarindan gelen bilgileri derlediginiz zaman, H1N1 ya da Domuz gribiyle ilgili cok carpici gerceklerle karsilasiyorsunuz. Once domuz gribinden dunyada kac kisi olmus bu gune degin bi goz atalim:

Tam tamina 160 ulkede 1154 kisi.

Avrupa'da 16 bin 556 kisi domuz gribine yakalanmis, ama 34 kisi olmus.(Artik domuz gribiyle ilgili istatistikler tutulmadigindan, bu sayi artmis olabilir. Ama 2009 yili ortalarinda sayi boyleydi.)

Yasaminiz suresince:

1. Saldiridan olme ihtimaliniz: 331/1
2. Duserek olme ihtimaliniz: 250/1
3. Silahla vurularak olme ihtimaliniz : 325/1
4. Zehirlenerek olme ihtimaliniz: 1400/1
5. Araba kazasinda olme ihtimaliniz: 5000/1
6. Bogaziniza bi sey takilarak olme: 5000/1
7. Suda bogularak olme ihtimali: 9000/1
8. Simsek carpmasi sonucu olme: 71.000 /1
9. Kopek tarafindan oldurulme: 137.000/1
10. Kuvette olme ihtimaliniz: 807.000/1
11. Sele kapilip olme ihtimali: 713.000/1
12. Yataktan dusup olme ihtimaliniz: 2 milyonda bir.

Domuz Gribinden olme ihtimalinizse: 8 milyonda bir. (Dunyada bin 1154 kisinin oldugunu temel alirsak)

Yani kuvette bogularak olme ihtimaliniz daha fazla!

Gelelim ortaligi velveleye veren diger muthis salgin hastaliklara:

Kus gribi: Dunya Saglik Teskilati (WHO) verilerine gore, 1 Haziran 2009 tarihine kadar kus gribinmden olen sayisi 436.

Ama 1981'den 7 Temmuz 2009'a kadar 25 milyon kisi AIDS'den oldu.

Dahasi da var; 2005'den bu yana Veremden 1.6 milyon kisi oldu.

Hani SARS hastaligi vardi ya? Yetiskinlerde gorulen ust solunum yollari enfeksiyonu? Hani milyonlari yok edecekti? Olu sayisi 167!

Domuz gribine yakalanirsaniz bi tek ilaci var: Tamiflu

Bu ilacin sahibi GILEAD SCIENCES AS. Bu lisansla, ilaci Roche 2016 yilina kadar uretiyor. (Rothschild Ailesi destekli bir sirket)

Tamiflu'ya bi goz atalim:

1. ABD 25 milyon adet ismarlamis: Toplam 2 milyar dolar odemis.
2. Bugune kadar 65 devlet de ismarlamis.
3. Toplam 300 milyon adet
4. Fiyati 70 dolar. Carpin 200 milyonla.

Bu Firmanin yani Gilead Sciences AS'nin en buyuk hissedari ve Yonetim Kurulu Baskani kim?

ABD ESKI SAVUNMA BAKANI DONALD RUMSFELD!

Ozetleyelim: Her ay Guney Afrika'da 50 bin kisi AIDS'den oluyor. Dunyada her gun bin 600 kisi gene AIDS'den yasamini yitiriyor. Her yil on binlerce kisi araba kazalarinda can veriyor. Her yil sadece ABD'de 25 bin kisi cinayete kurban gidiyor. Her yil 80 bin kisi veremden hayatini kaybediyor.

Ama biz kafayi neye takmisiz? H1N1 Domuz Gribine!
Niye? Cunku ilac sirketleri ve onlarin beslemeleri, AIDS, Verem, ne bileyim ben kizamik, kabakulak ya da acliktan para kazanmiyorlar!

Asi olun olmayin... Ama once gercekleri arastirin, ogrenin.
ALINTIDIR
domuz gribi daha yeni başladı istatistikelr biraz düşük olabilir ama binlerce kişi öldü hayat riske gelmez.Ben aşı olmak için okulun verdiği kağıda olmak için imzamı bastım bekliyoruz gelmelerini.İçimizde kuşkuyla niye yaşayalım domuz gribine yakalananların çoğu atlatıyor %60 gibi peki bize %40ı gelirse riske değmez dediğim gibi benim düşüncem bu ama illaki karşı çıkanlar olacak.
domuz gribi aslında korkulacak birşey diil grip gibi sadece vücut alışmadığı için ölenler oluyor ama domuz gribini iyi bir uyuku sağlam bir kahvaltı ile rahatlıkla halt edebilirsiniz. çünkü vücudun dinç olması böyle durumlarda çok önemli.arkadaşında yazısında söylediği gibi ölme ihtimali çok az yani korkmayın savaşın biraz eğer dinç olursanız ölmezsiniz :)
Arkadaşlar bu bence bizim yaşam tarzımızın sonucu. Bünyelerimiz doğal yaşamdan o kadar uzaklaştı ki tedavisi olmyan küçük bir hastalk küçük bir mikrop ölmemize yol açıyor
Alman hast. we cerrahpasadaki doktorlara sormus bizimkiler ve aşı olunmasını tavsiye ediyorlar.ayrıca nette domuz gribi doğru bildiğimiz yanlışlar diye aratın normal griple hiç ilgisi yok birde şöyle bitireyim ilaç fabrikası abd de değil almanyada bazıları diyor abd nin işi diye la havle adamların işi gücü yok böyle ufak seylerlemi uğraşacaklar.birde her boku abd ne atıyorlar yahu kıcımıza gydiğimiz don bile onların daha neyin davasındalar..
berkancık bu kadar saçma konu için kendini neden yordun bu kadar
İlk olarak aşı ne demek?

Aşı, yorgunlatılmış yani zayıf mikropların vücuda enjekte edilip, hücrelerin o virüse karşı bağışıklık kazanması ve tanıması.

Ama bazı insanların bağışıklık sistemi düşük olduğundan dolayı, aşı olduktan sonra domuz gribinden ölme ihtimali var. Zaten şuan ki yapılan aşıda yani h1n1 virüsü var. Her ne kadar son evresi olsada, mikrop zayıflasada, bağışıklık sisteminin sağlam olması gerekmekte. Aşı yaptıracaklar ona göre yaptırsın.

Bunun yanı sıra H1N1 virüsü o kadarda abartılacak bir virüste değil zaten. O hastalığa yakalandın mı, bol bol yatağın içinde kalıp, c vitamini tüketiceksin. Kimseylede muhattap olmayacaksın. Yada hastalığa yakalanmadan önce bol bol vitamin, sebze tüketirsen vücudun o hastalığı yener. Şuanda zaten doğuda ki insanlar ölüyor farkındaysanız. İstanbulda, İzmir'de pek ölen yok. Doğuda ki insanların çoğu sebze, meyve yiyemediğinden dolayı bağışıklık sistemleri düşük. Bundan önce zaten kuş gribi vardı ve kuş gribi farkındaysanız hep doğuda etkili oldu. Öyle batıda pek birşey olmadı. Sonuçta bağışıklık sistemiyle alakalı birşey. Neyse ben aşı olmayı düşünmüyorum, aşı olacağıma bol bol meyve, sebze tüketirim daha iyi.
Novice
11.9
Konuya tek mantıklı cevap yazan sen olmuşsun. Aynen katılıyorum sana.
Aşı maşı olmayın aşının yanetkilerine baktığımız zaman zaten olmayacağınızı anlarsınız...
Yahu her aşının yan etkisi vardır basit bir grip aşısı bile zamanla otistik yapıyor gündemde domuz gribi olduğu icin bu kadar üstünde duruluyor sizin o bildikleriniz televizyon bilgisidir hanginiz hastaneye gidipte profesörlerden bilgi aldı?
slmlar.
ben belki bu hastalıkla bire bir muhatapta kalmış biri olarak yorum atayım.
pazartesi günü yüksek ateş nedeniyle doktora gittim doktor tanımsız bir grip virüsü aldığımı artı faranjit olduğumu söyledi.Tanımsız virüsde domuz gribine çok benzeyen bir virus.Herneyse pazartesiden bu yana raporluyum evde istirahat halinedeyim cok şükür ayağa kalktım ateşim düştü.Buda bol bol istirahet etmemle gerçekleşti.Doktor beyin söyledikleride bu virüsü herkesin alacağı bazılarının ateşleneceği bazılarının hafif geçireceği vs.O yüzden çok korkmayın bildiğiniz grip işte evde zıbar dur.uyan 2 action at.Gene yat.Çay iç.Bol sıvı tüket.Aşı konusundada aşının dünya sağlık örgütü onaylı olduğunu söyledi.Halkımız herşeye çok cabuk kapılıyor çoğu kişi aşı olmuyor fakat şu anda domuz gribinin başlangıç safhası ocak aralık ayları maksimize düzeyde geçecek.Dikkat gerek biraz.
Bizim millet boş kafa macera arıyorlar televizyon bilgisi hepsi yahu gidin bir doktora sorun bütün hastaneleri dolaştı bizimkiler hepside olun mutlaka dedi özellikle kronik hastalığı olanlar önce olsun dedi.Normal grip aşısı bile otistik yapabiliyor her ilacın kötü yan etkileri olur bu yan etkiler her zaman olacak diye birşey yok vücuduna bağlı !
Master
59.2997
Aşı olayı, birazda hatta tamamen kişi bünyesi ile alakalı bir durum. Şimdi haberlere bakıyoruz, bir kişi aşı vurulduktan sonra öldü, komalık oldu şeklindeki haberleri izliyoruz. Daha sonra herkes bunlara bakıp "bak aşı olunca böyle oluyor olmayalım" moduna giriyor hemen. Aşı tamamen kişinin bünyesi ile alakalıdır, o kişiye olan bir şeyin senin bünyende olma ihtimali belki daha az, belkide daha fazladır. Birkaç kişi üzerinde olan yan etkinin tüm kişiler üzerinde olma ihtimali gerçekten çok düşük. Bu yüzden, aşı olurken medya ve haberleri dikkate almayıp, kendi sağlığınız ve düşünceleriniz ile karar vermelisiniz.

Ayriyetten ben kişisel olarak aşı olmayı düşünmüyorum, okuldan verilen kağıtta da cevabım hayır oldu. Çünkü, insan kendine normalden daha fazla dikkat eder ise, bu tarz bir şeyi abartıldığı kadar ölümcül şekilde atlatmayacağını düşünüyorum. Bol bol vitaminli yiyecekler yiyip, hastalıklı/hastalıksız insanlar ile fazla muhatta olmayıp, sağlıklı beslenilirse eğer kişiye bu hastalık bulaşsa bile abartıldığı kadar bir etki edeceğini kişisel olarak düşünmüyorum. Bu tamamen kişisel bir karardır. Lütfen kişiler üzerinde bu tarz bir baskı kurmaya çalışmayın. Bırakın, herkes düşünüp kendince iyi olduğunu düşündüğü kararı alsın.
Expert
34.0001
yaşasın blogumda bu konuya değinmiştim gerçek çıktı :) bu tamiflu eskiden kuş gribi içinde öneriliyodu, ellerinde patlayınca domuz gribi oldu :)

evet slothere nin ddikleri doğru, sakınan göze çöp batar demiş atalarımız, hiç bişey yokmuş gibi yaşayın.

Bu konu KeLL tarafından düzenlendi(2009-11-21 19:04, 15 yıl önce)
Ölüm vakti geldikten sonra hangi istatistik benim ölmeme engel olur anlayamadım o baştaki oranlar saçma geldi biraz vaktim geldiyse bi bahane olcakki bu can bedenden cıkcak.BEnde domuz gribi olmusum yane Cok insann bulundugu bi ortamda calısıorm normal bi grip gibiydi nefes alamadım böle bogazlarım kapanıodu astım hastasıyım astım azdı zannettik hastaneye gittik h1n1 dedilerde tehlikeyi atlatmısım yane 2 gn sürmedi geçti zaten bukadar zararsız bi wirüs nasıl bukadar can alıor şaşırdım yada benim bünyem cok sağlammıs. etrafımdada bikaç kişi bu hastalıga yakalandı hepside Allah'a şükür turp gibi :) Herkez diyoya nükleer silah kullanmak savaşta yasaktır.Bunları diyenlerin karşısına geçip yalancıyı .........miyorlar ya demiyorlar ya işte o yüzden :) bana kalsa keneymiş kuş grbiymiş h1n1 miş hepsi nükleer savaş silahı.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.