Google kampüsünü görüp de ulan şurda çalışmak vardı demeyen yoktur herhalde. Ben de o kişiler arasındayım. Ama o kadar kalifiye eleman varken bana nasip olmaz diye düşünüyorken, Google her zamanki gibi sıradışılığını gösterdi.

Google’da işe girmek isteyenlere diploma notu, mezun olduğu okul sorularından önce aşağıdaki sorular soruluyor. Baktım da; bu yaşıma kadar gördüğüm okul birincileri, yüksek notlarla mezun olan bir sürü kişi daha bu aşamada elenirdi. Ezberler ezberle geç taktiği ile dereceye girenler iş hayatında o notlara dayanarak en azından Google’da önüme çıkamayacaklar…

*Bir otobüse kaç golf topu sığar?
*Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız?
*Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın.
*Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?
*A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın?
*Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın?
*Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur?
*Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. *Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?
*Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?
*Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)
*Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur?
*Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin?
*Dünyada kaç piyano akortçusu var?
Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin?
*5 ten 1 e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı?
helal kazanana valla
öhg o soruları kaç hafta sürede cevaplamak zorundasın
çoğunu bildim 1 tanesinin cevabını biliyordum mat hocası sormuştu küçükken (:

ama bazı sorularda ilginç

Bir otobüse kaç golf topu sığar?

koltuklu bir otobüsmü bu:con

vede uzunluğu falan nedir kimse bilemez bunu.
yav demekki adamın aklını alıcak sorular yani otobüs felan yalan yani öle bi ceavp vericek ki zaten ölçüye felan gerek kalmıcak hani atıyorum cevabı : bir otobüse sığcak kadar golf topu gerekir dersin böle yani koyucu cevaplar sanırım
*Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?
Bu soruya aklım takıldı.Biraz araştırdım,bazı sitelerde 2 bazılarında 4 bazılarında 24 ve 22(çoğunlukla) deniyor.
Onların sizden asıl istediği bu soruları hesaplayıpta cevaplamak değil.Sizin yorum gücünüzü ölçmek için sorulan sorular.Belki oradaki çoğu sorunun cevabı yok.Bu soruları gerçek bir matematikçi değil beynini çok iyi kullanan birisi çözebilir.Mesala Odtü de sorulan bir soru vardı.'2+2 kaç eder.Neden?'.Umarım anlamışsınızdır.
DC-Game : *Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?
Bu soruya aklım takıldı.Biraz araştırdım,bazı sitelerde 2 bazılarında 4 bazılarında 24 ve 22(çoğunlukla) deniyor.

22 olması lazım.

bu başlıkta bütün soruların cevabını öğrenmeden gitmiycem:D

*Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?

30 dakika da 0,95 ise 10 dakikada mantıksal olarak daha fazladır.

siz ne düşünüyorsunuz:p
Xantier : yav demekki adamın aklını alıcak sorular yani otobüs felan yalan yani öle bi ceavp vericek ki zaten ölçüye felan gerek kalmıcak hani atıyorum cevabı : bir otobüse sığcak kadar golf topu gerekir dersin böle yani koyucu cevaplar sanırım

Hangisi merak ettim de :D
Spawnsas : çoğunu bildim 1 tanesinin cevabını biliyordum mat hocası sormuştu küçükken (:

ama bazı sorularda ilginç

Bir otobüse kaç golf topu sığar?

koltuklu bir otobüsmü bu:con

vede uzunluğu falan nedir kimse bilemez bunu.

bir otobüse ben 1 bavul derim çünkü soför daha fazlasına izin vermez :)

akrep ve yelkovan 23 kere gelir test ettim onayladım ama xantierin dediği gibi onlar yorum gücünüze bakarlar cevaba değil ayrıca bi topic daha var google şirketinin resimleri süper bişi son 50 mesajda bi yerde
zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış :D
insan hayalleri ile yaşarmış :utangac1 napalım bizde böyle yaşayacaz
Spawnsas :
DC-Game : *Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?

22 olması lazım.

bu başlıkta bütün soruların cevabını öğrenmeden gitmiycem:D

30 dakika da 0,95 ise 10 dakikada mantıksal olarak daha fazladır.

siz ne düşünüyorsunuz:p

0,35 gelir ilk başta akla ama
ayrıca 3:15 de akrep yelkovan 12 derecedir çünkü akrep ile yelkovan 3:15 de değil 3:17 de üst üste gelir. (12 derece olduğundan emin değilim 2 derece de olabilir tam hatırlamıom dün cevaplamıştım şimdi sabahın körü unuttum
eE güzel kardeşim diyelim ki işe girdin işinin anlamı bu sorulardan ibaret demek ki...Neden mi ee coğu zeki insanlar ve cogu zegi insan'ım diye geçinenler...Bu google sitesine niye tıklıyor dersin...
Bence hazır olan varken.Yani yapılmış olan bir şey varken...
Ben neden zaman kayıp edip yapayım...
acaba kimse birşey anladımı bende bunu bilmiyorum...
Örneğin...
Bir kimse diyor ki...
Aklında bir sayı tut o kişi tutuyor...
Bir kimse yine diyor ki...
Tutmuş olduğun sayı kadar da arkadaşından al ve topla o kişi topluyor...
Bende sana 24 sayı veriyorum onu da üstüne topla o kiş topluyor...
Bir kimse diyor ki...
Topladığın Sayının yarısını Deniz e at o kişi atıyor...
Arkadaşın dan almış olduğun sayıyı geri ver o kişi almış oldugu sayıyı geri veriyor...
BİR KİMSE DİYOR Kİ SONUÇ 12 DİYOR...
O KİŞİ EVET KALAN SAYI 12 AMA SEN BUNU NASIL BİLDİN...DİYE SORUNCA
BİR KİMSE DİYORKİ ORASINI KARIŞTIRMA SEN KENDİNE AİT OLAN İLE YETİNMEYE BAK DİYOR...!
NE ANLADINIZ ACABA...
BEN NE ANLATMAK İSTEDİM Kİ SİZLERE...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.