Office yüklü değil bilgisayarımda merakta ettim şimdi.
Gerckten Cok Guzelmıs..Elıne Saglık..
31
İstanbul Ümraniye
, Türkiye
164.70
1484
0
durun baka baka yazim ( ve ben yapmadım alıntı )
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı. Fakat bir tanesi çok kurnaz , atılgan ve hareketli diğer ise çok saf dürüst ve sessizdi
birgün kurnaz olan arkadaş diğer arkadaşının yanina giderk işlerinin bozuldugunu söyler ve kendisinden para ister.
samimi dostu onu hiç kırmaz ve elindeki bütün parayı arkadaşına verir. arkadaşı bu parayla işlerini düzeltir.
bir süre sonra kurnaz olan yine arkadaşının yanina gider ve onun evlenmek üzere olan nişanlısını çok beğendiğini ve kendisine vermesini ister
arkadaşı çok şaşırır ve ne diyeceğini bilemez. fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardir ki arkadaşına hayır diyemez ve nişanlısını verir
zaman içinde saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelir ( ben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek ) arkadaşının iş yerine gider ve çalışmak için iş ister
arkadaşı ona iş vermez. Bizimki pişmanlık ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadaşına kızamaz.birgün sokakta dolaşırken yanina hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır. fakir oldugu için ilaç alamadğını söyler.
bizimki yaşlı adamcağıza acır ve istediği ilaçları alır ve adamcağıza verir. kısa bir süre sonra yaşlı adamın öldüğünü duyar yaşlı adam aslında çok zengindir ve bütün mirasini ona bırakmıştır.
saf adam artık zengindi biraz sevdiği dostuna kırgınlıgından dolayı dostunun işyerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir. Birgün evinin kapısını bir dilenci çalar. Yaşlı kadın çok aç olduğunu kendisine yemek vermesini ister.
bizim saf hiç düşünmeden kadını içeri alır ve karnını doyurur kimsesi olmadığını öğrendiği kadına kendisinin de yanlız oldugunu söyler ve birlikte yaşayalım sen evin işlerini yemeklerini yaparsın der yaşlı kadın hiç düşünmeden kabul eder
bir süre sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine uygun kız bulup evlenmesini söyler. bizimki böyle bir kıza nasıl ulaşacağını kendisinin tanıdığı olmadığını söyler yaşlı kadın ona uygun bir kız tanıdıgını ve kendisiyle görüştürebiliceğini söyler.
görüşmeler sonuncunda evlenmeye karar verilir ve düğün davetleyeleri basılır.bizimki kırgın oldugu halde cok samimi dostuna yinede unutamamıştır. birazda geldiği konumu görmesi açısından samimi arkadaşına davetiye gönderir.
düğün günü gelir çatar saf adam düğün salonynda birşeyler söylemek isteğiyle mikrofunu olur ve başlar yaşadıklarını anlatmaya ;
eskiden çok sevdiğim bir doktum vardi birgün işleri bozulunca benden borç para istedi elimdeki bütün parayı verdim. evlenmek üzere oldugum nişanlımı cok beğendini söyleyerek benden istedi.
bu konuşma üzerine kurnaz olan arkadaşı daha fazla dayanamaz ve mikrofonu eline alır ve başlar konuşmaya
benimde bir zamanlar çok sevdiğim bir dostum vardi işlerim bozuldugunda kendisinden para isterdim bütün parasını verdi
sonra nişanlısını istedim nişanlısını üzülerek verdi.
nişanlısını istememin nedeni ise o kadının arkadaşıma layik olmamasıydı. çünki o kadın ( hayat kadınıydı ) kendisi çok saf oldugu için arkadaşımı o kadından böyle kurtardım.
işleri bozuldugu için gelip benden iş istedi arkadaşımı emrimde çalıştıramazdım o yüzden iş vermedim.
günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı.babam ölmek üzereydi ve onu arkadaşımın yanina ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım.
evine gelen dilenci benim annemdi ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak için gönderdim.
şuanda evlenmek olduğu kişi benim kız kardeşim onu arkadaşımla evlenmesi ben ikna ettim
HERŞEY SENİN İÇİNDİ.
hikayeden alıncak fikir insan dostu için yaptıklarını mecbur kalmadıkça açıklamaz tüm yakınlık duyduklarınıza birde bu gözle bakın siz fark etmeden
kim bilir sizin için neler yaptılar ( sadece sizin için )
Bu konu Sexy1 tarafından düzenlendi(2008-09-12 14:31, 16 yıl önce)
31
Renkli Rüyalar Oteli ♥
, ---
536.88
2376
0
çok güzel.ellerine sağlık sexy1
31
İstanbul Ümraniye
, Türkiye
164.70
1484
0
ben yazmadım arkadaşlar alıntı
55
izmir/susuzdede
, Türkiye
0.00
203
0
bu Zamanda Bu Hikayedeki İyiliğin 10 da 1ini Yapabilecek İnsan Varmı Yada bnim Çevremde Öle Kişilermi Yok !!!
Hadi ya , bu tip adamlardan hayla daha varmi bunların nesli tükenmişti diye hatırlıyorum ben.