Liselilerin cep telefonu kavgası

Kayseri’nin Kocasinan ilçesindeki Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören 1’inci sınıf öğrencileri Nihat Bıçak (15) ile aynı yaştaki sınıf arkadaşı Ö.U., gezmek için Erkilet beldesi Hıdrellez Tepesi Mevkii’ne gitti. İki genç arasında cep telefonu yüzünden tartışma çıktı. Olay kavgaya dönünce Ö.U., bıçağını çekip arkadaşı Nihat Bıçak’ın kalbine sapladı.

Sorguda itiraf etti

Korkup kaçan Ö.U. kimseye bir şey söylemeden evine döndü. Kanlar içinde kalan Nihat ise olay yerinde hayatını kaybetti. Nihat Bıçak’ın ailesi, oğullarının eve gelmemesi üzerine jandarmaya kayıp başvurusu yaptı. Jandarma ekipleri, dün öğle saatlerinde Nihat’ın cesedini buldu.
Cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan sınıf arkadaşı Ö.U. sorguda her şeyi itiraf etti.

Üniversitede kız cinayeti

Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan 2 grup genç önceki akşam Hereke Beldesi’ndeki kampusun karşısında karşılaştı. Gençler arasında aynı kampusta olan ve adı açıklanmayan bir kız yüzünden tartışma çıktı. Birbirlerine giren gençlerden Köseköy Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencisi İbrahim Korhan (20) bıçaklanarak öldürüldü.
İbrahim Korhan’ın yanındaki arkadaşı Hereke Meslek Yüksekokulu 2’inci sınıf öğrencisi Mehmet Dursun (20) ise sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Mehmet Dursun olay yerine çağırılan ambulansla önce Derince Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kavgaya karışan 7 öğrenciyi gözaltına aldı.

11 yaşındaki çocuk 13 yaşındaki çocuğu öldürdü!
Neşet KARADAĞ/ADANA, (DHA)

ADANA'da misket oynarken çıkan kavgada 11 yaşındaki M.C.Ö., arkadaşı 13 yaşındaki Uğur Mencik'i kalbinden bıçaklayarak öldürdü.
Yüreğir İlçesi'ne bağlı Sofulu Beldesi 25 Sokak'ta oturan Uğur Mencik ile komşuları olan arkadaşı M.C.Ö., bu sabah misket oynarlarken tartıştı. Çıkan kavga sırasında, ÇEAŞ Sofulu İlköğretim 5'inci sınıf öğrencisi M.C.Ö., aynı okulun 8'inci sınıf öğrencisi Uğur Mencik'i kalbinden bıçakladı. Devlet Hastanesi'nde taşeron firma işçisi olarak çalışan 43 yaşındaki baba Ziya Mencik tarafından ağır yaralı olarak hastaneye götürülen Uğur, tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak öldü.
Doktorlar, Uğur'un kalbine isabet eden bıçak yarasından öldüğünü belirtirken, küçük katil zanlısı M.C.Ö. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. M.C.Ö.'nün arkadaşını bıçakladığı için pişmanlık duyup sinirle başını duvara vurarak yaraladığı belirtildi.
Oğlunun ölümü üzerine sinir krizi geçiren baba Ziya Mencik, mesai arkadaşlarınca sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Mencik, “Sabah mesaiden çıkıp eve gelip uyudum. Sabah kavga sesleri üzerine kalktım. Oğlum yaralıydı. Kucağımda hastaneye getirdim. Bıçak kalbine isabet ettiği için kurtarılamadı. Komşumuzun oğluyla misket oynarken kavga etmişler. Yavrum hiç yoktan yere öldü'' diyerek ağladı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

M.C.Ö.'YE CEZA YOK

Misket oynarken tartıştığı arkadaşı Uğur Mencik'i kalbinden bıçaklayarak öldüren 11 yaşındaki M.C.Ö.'nin, TCK'nın 31/1'inci maddesine göre, 12 yaşını doldurmamış olması nedeniyle ceza sorumluluğu yok. ‘Yaş küçüklüğü’ ile ilgili kanuna göre hakkında ceza kovuşturması da yapılmayacak olan M.C.Ö., ailesine teslim edilecek. TCK'nın 36/1'inci maddesi şöyle:
‘Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir.’
Alıntı: www.milliyet.com

Bu nedir böyle yaw. Önüne gelen bir kişiyi öldürüyor. Yaşlara bakın birde. Yazık yazık.
En Büyük nedenlerinden biri Cezanın oldukça az olması hatta yok denicek kadar az
Adam Olduren 3 ay tas catlasa 1.5 yıl yatıo bu mudur bır yasamın degeri Yazıklar Olsun Walla Amerıkada Olsa Adam Agır MUhebbed alır . Su Amerıkalıları Hıc övmem ama Hukuk Konusunda Örnekler ...
erelbanu : Adam Olduren 3 ay tas catlasa 1.5 yıl yatıo bu mudur bır yasamın degeri Yazıklar Olsun Walla Amerıkada Olsa Adam Agır MUhebbed alır . Su Amerıkalıları Hıc övmem ama Hukuk Konusunda Örnekler ...

Katılıyorum.. İnsanlar Çocuklarını Düz Lise Ve Meslek Liselerine Yollamaya Korkuyor.. Bundan Herkez Rahatsız Oluyor Ama Kanunlar Fazla Rahat Davranıyor Malesef .Tabi Böyle Olaylar Sırf Düz Ve Meslek Liselerinde Değil Diğer Okullardada Oluyor. Ve Bu Okullara Giden Binlerce Çocuğun %75 i sigara ve alkole alışıyor . Malesefki Bu Duruma El Atan Olmuyor .. Ve Hep Böyle Devam Ediyor ..:(
türkiye güzel bi ülke ama yaşanmaz bi ülke
Marlock : türkiye güzel bi ülke ama yaşanmaz bi ülke

Orası Öyle Ama Diğer Ülkeler Ne Yapsın Biz Gene Onlardan Kat Kat İyiyiz :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.