merhaba arkadaşlar.geçen gün bilgisayarıma virüs bulaşmış olabileceğinden şüphelendim ve az önce www.inndir.com dan nod32 anti-virüs programını indirip kurdum.Kurduğum anda şöyle bir uyarı geldi:
C:\WINDOWS\system32\explorer.exe dosyası truva atı Win32/Tiny.E bulaşmış. Dosya silinebilir. Onaylamadan önce önemli verinizi yedeklemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.
şimdi ben devam edeyimmi yoksa bırakayım kalsınmı ?
bazı antivirüsler var dosyayı silmiyo ama içindeki virüsten temizliyo onları kullan..
Sistem geri yükleme noktasi oluştur her ihtimale karşı. Explorer.exe ' yi silmek yerine Xantier de dediği gibi virüsten temizletmek yada virüs yememiş bir explorer.exe bulup system32 nin içine atmak daha sağlıklı olur.
başlattan çalıştıra gel msconfig yaz çalıştır de. gelen menüde başlangıcı seç. başlangıçta başlayan programlara. eğer yüklemediğin yada saçma gelen birşey varsa o dosyaları arat vs.. virüs ise başlangıçta açılmamasını seç ve pcyi yeniden başlat. virüsse kendini her başlangıçta açmaya çalışır. dosya adını uzantısını fln değiştirerek silmeyi dene vs vs.. virüs programı kullanmaktansa girdiğin sitelere dikkat et, windows güncelle.
System 32 Dosyası Silersen Windows unda Bazı Eksiklikler Çıkabilir Ama Tarayıcına Virüs Girdiği İçin Bişey Diyemem Kaspersky Veya Nod32 Kullan Virüsü Temizle .. Eğer Temizlenmiyorsa Format At Pc in Tertemiz Olsun :)
yardımlarınız için teşekkür ederim.nod32 bazen direk olarak dosyayı sildiği için kararsız kalmıştım.ya format ya da xantier'in önerisini deniyeceğim.
generic host process.

bendede bu hata veriyor ve pc donuyor ,:(
haydaa gitti sandım geliyo la hata raporu :D bende pc donmuyo ama gönderme diyom o kadar :D geçiyo ama sinirimi bozuyo port açamıyom o günden beri. De gitti sanmıştım gene geldi ne alaka yaw ?
Bırakmaz Yhaf O :D Yapıştı Pc Me Gitmiyo :S
generic hostun bi çözümü vardı ama şuanda bende bulamıyorum arada bende de çıkıyo o :)
Bence sen bilgisayarını formatla. Herseye yeniden basla. Ve bu sefer deepfreeze kur. İndirdigin dosyanın guvenliginden eminsen, deepfreeze kapatıp kur ve tekrar aktif duruma getir. Antivirüs yerinede sadece internetten gelebilecek saldırılara karsı sistemini zorlamıcak bisi kullanabilirsin. ( Deepfree olduktan sonra gerek yk ama olsun = ) )
Virüs Yüzünden Yüklediğim Dosyaları Silemiyorum Oyunun Ortasında Tırrtt Dİye Donuyo Gelde Sövme :D

Harddiskimi Bile Bolmeme İzin Vermiyo .. Git Milyonlarca Cd Alda Yedekle Belgeleri :D
Arkadaşalar biraz eski bi konu ama benimde başıma geldi.

En rahatı temiz bi bilgisayardan explorer.exe yi alıp Ctrl+Alt+Del yapıp
Explorer.exe'yi işlemlerden kaldırıp.
Uygulamalardan Yeni Uygulama deyip temiz explorer.exe'yi calıştırıp
System32'nin içine atmaktır.

Üstüne birde kaspy'le tarama yapın,
İçiniz rahat olsun(;

Kaspy'nin online tarama hizmeti
silme, format atmak zorunda kalirsin. muhtemelem diğer sistem dosyalarinada bula$mi$tir ( boyle olunca nod32 diğer dosyalar içinde alarm veriyor, diğerleride siliniyor ) kaldir bence programi öyle kullan ( virüslü virüslü ). kesin çözüm format.
Explorer Giderse Doğal Olarak Masaüstü de Yok Olur Ctrl + Alt + Delete den Komutlarla Idare Ediceksin

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.