merhaba çok merakımdan soruyorumda bi yardım ederseniz sevinirim
08.01.1994 doğum luyum acaba ne zmn ehliyet alırım baya araba kullanmaya meraklıyımdır şehir içi vsvs hep arabayı ben sürerim ama ehliyetsiz olmadığı için size sorayım dedim çok teşekkürler...)
01.01.2012 yılından sonra sitediğin zaman alabilirsin. Eğer yıl olarak 18 gözüküyorsan ama gün olarak tamamlamadıysan bile eğer tamamlamana 7 gün varsa kayıt yaptırabiliyorsun. Yani şöyle mesela kursun son kayıt tarihi o dönem için 02.01.2012 ama doğum gününe 6 gün var, yıl olarak tamamlamış ama gün olarak tamamlamamış bulunuyorsun ancak kayıt yaptırabilirsin. Ancak son kayıt tarihi 31.12.2011 ise o dönem için kayıt yaptıramazsın..
Yeni kanun kasımdan sonra devreye giriyor sanırım lise mevzunu olmayan ehliyet alamayacak.Misal ben Ekimliyim ve dün başvurdum mevzun olmadan alabileceğim.Öğrenci belgesi istiyorlar sadece.
zamansiz5334 :Yanlış hesaplamadıysam 08.01.2013'den önce alamıyorsun.
18 yaşını bitirip 19 yaşından gün alman gerekiyor.
2012'de hak kazanıyor 2013 ne yaptın sen ya ben geçen sene kayıt olucakken param acil bir iş için başka birşeye lazım oldu son anda kayıt olmadım 5 ay önce ehliyetimi aldım 91 doğumluyum eğer geçen sene alsam 1.5 sene olmuş olucaktı nasıl bir hesaplama o öyle