merhaba çok merakımdan soruyorumda bi yardım ederseniz sevinirim:)

08.01.1994 doğum luyum acaba ne zmn ehliyet alırım :) baya araba kullanmaya meraklıyımdır şehir içi vsvs hep arabayı ben sürerim ama ehliyetsiz olmadığı için size sorayım dedim çok teşekkürler...:))
Master
59.2997
2012 olması gerekli. Bulunduğun seneden doğum yılını çıkarttığında 18 oluyorsa ve gün ile ay da dolmuşsa alabiliyorsun diye biliyorum.
Senın Daha Cok Beklemen Gerekıyor Sımdıden Hayalını Kurma Bence :) Bende İple Cekıyorum Fazla Bı Zaman Kalmadı Belkı Ama Sabır :)
burda KKTC'de de 18 fakat ben 9 kez motor ile kaçdım 4 kez tutuldum 2 si yazıldı 2si zamanında müdahale ile kurtuldum.
benim ehliyet yaşım 20 fakat sürüyorum umrumda değil ama trafik kurallarını 1 kelime bile ihlal etmiyorum.:)
ama herharhalde ben 01.08.2012 de girecem sınavlara yanlışım yoksa :((
Daha Cok Varmış Ne Bu Acele Anlamıyorum :)
2012 dedinizde az önce 2012 filmini seyrettim :D
zoxic kaldıramadı glba lafları baksana yorumlarını silmiş...
Burası yardım platformu olabilir ama muhabbette ediliyor. Eğer açılan konuyu beğenmiyorsanız mesaj atıp yorumda bulunmayın herkes sizin gibi üstün zekalı olmayabilir. Kullanıcı birşeyi merak etmiş ve sormuş biraz kötü eleştiri yapmaktansa yapıcı eleştiri yapsanız şu anda mesajlarınız duruyor olacaktı.

@121212

Yıl olarak 2012, 18. yaş gününden 14 gün önce kayıt yaptırabiliyorsun ancak daha erken yaptırırsan sınava girsende alamıyorsun. Çünkü kayıt yaptırdığında senin adına çıkartılan dosya milli eğitim bakanlığına gidiyor ve orada işleniyor. Resmi kurumlarda ay ve gün çok önemli değildir ancak konu ehliyet oldumu ay ve günde çok önemli bir rol oynuyor. Misal 18. yaş gününden 8 gün önce kayıt yaparsan sınava girip kazansanda ehliyet alamazsın ama 7 gün önce yaparsan alabilirsin. 1 gün bile çok önemli.
çok teşekkür ederim yorumunuz için bende bir an kendimi tutamadım ama neyse ...
bir soru daa soracağım ehliyet kaç ayda alınıyor acaba?
2 ay kurs sonra ilk yardım, motor ve trafiğin bulunduğu bir sınava giriyorsun daha sonrada direksiyon sınavın var. Sınavdan 20 gün sonra ehliyetini gidip alabiliyorsun. Ancak 94 doğumlu olduğun için yeni sistemle ehliyet alıcaksın. Bu yüzden sınavı kazansanda çok sevinme 2 sene sonra ehliyeti vericekler sana, 2 sene stajyer sürücü olarak yanında önceden ehliyet almış biriyle araba kullanabilceksin ve belli bir puanın olcak her cezanda veya kural dışı birşeyde puanın düşücek puanın düşerse hakkını kaybediyorsun sanırım.
Novice
-0.500001
121212 bisi sorcam heryere 121212 yazmissin sifren demi acaba 121212?
@Nowanka tabikide hayır soracağına baksana :) teşkkr ederim Tymaron
o yeni sistem daha gelmedi , yıllardır gelcek denilio ama bi türlü olmadı , ben de o gelicek die bi telaşla almıştım 2 yıl önce :D
inşlh gelmez :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.