Silindi
Selamun aleykum ben lise dönemimde 2 gün uzaklaştırma cezası aldım.Velimi çağırıp başmüdür yardımcısı ile konuşturdum velime mezun olurken siliceğiz dedi.Şöyle bir durum var ben Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Yüksek Meslek Okulu'na gitmek istiyorum.Yani çalışmalarım hayallerim var.Buraya girerken bir sorun oluştururmu silinmiş olsa eğer mezun olurken yinede sıkıntı çıkarırlarmı?

Yardımlarınızı bekliyorum
Hayır birşey olmaz, silinmiş görünülür.
Senin o uzaklaştırman siciline işlenmiyor hemen, mezun olduktan sonra öğretmenlerin toplantısı oluyor orada konuluşup siliniyor.
Silindi
Apprentice
1.6
Teşekkür ettim ayrıca herhangi bir kurul önüne cıkıp ifade vermedim.Bana denilen şey 2 gün uzaklastırıldın.Birde dediler hangi günler gelmek istemiyorsun onu bile ben belirledim :) Ne hikmetse :)
Novice
-0.500001
Kardes abartmadıgın surece sıcıle ıslemıyorlar rahat ol hatta ben 12. sınıfta uzaklastırma almak ıcın neler yapmıstım
işin içine polis girmediği sürece siciline işlenmez.polis sizi karakola götürür ifadelerinizi alır, tanıklar varsa onlarında ifadeleri alınır, savcılığa gönderir,bol bol mahkemelere çıkarsın cezalı olduğuna kesin gözle bakılırsa infazın gerçekleşir,işte o zaman siciline işler bu ayrı bi konu okulda işlediğin ve okul yönetimi disiplin kurulu tarafından verilen hiç bir disiplin cezası siciline işlemez, öğrenci dosyana kayıt edilir, okulda disiplin kurulu her yıl sonunda toplanır genelde mezun olucak öğrencilerin dosyasına öncelikli bakılır ve cezaları onanır.senin daha 2 senen var bu cezanın üstüne 4 5 tane kınama 2 tane de 1 er günden uzaklaştırma alsan dahi silerler merak etme.bu öğrenci dosyasıda öğrenim hayatındaki süreçte temiz olması anlam taşır, yani işe girerken bakılcak bir gereklilik değil.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.