Bazı düşünürlere göre deizm, kılık değiştirmiş ateizmdir. Tanrı evrenin dışına sürülmüştür.
Deizm'in kafama yatan bir çok unsuru var fakat şu başta geliyor...
" Deistler doğru dini inanışların insan mantığında ve doğal Dünya'nın kanunlarında görmeyi tercih ederler "
Yalan söylemeyeceğim Deizm'i ilk kez duyuyorum ama İslam ile birçok yanı olduğu gibi Ortak olmayan yanları da var,
Ama biz bunlara aynısı dersek, Hristiyan, Yahudi ve Müslümanlar aynı şeye inanıyorlar...Aslında böyle değildir,
Biz Peygamberlerin elçiler, Melekleri de görevliler diye biliriz, onlar ise Allah'ı gerektiği zaman iyilik yapan ve ölümü adaletsiz bir ceza olarak görürler. İşte farklı yerler Allah kulunun işine karışmaz, elçisi aracılığı ile onları uyarır insanlar istediğini yapar, zaten Din derslerinde de gördük, öğretmen aynene şunu dedi; "bizim kendi irademiz olmasaydı yaptıklarımızdan sorumlu tutulmamamız gereklidir" Bu arada Hristiyanlar ölüm hakkında konuşmayı sevmezler,
ölümden sonra olan şeyleri (korktukları için) birer peri masalı olarak görürler ve ölümü adaletsiz görürler,
Bir Müslüman için; Ölüm yeniden dirilmektir, Ölümden sonra tekrar dirilince kefede adalet yerini bulacaktır. İyi insan için ölüm bir mutluluktur. Zaten iyi insan ölürken acı hissetmez, tabanca kurşununa bile gitse yüzü güler...
Aslında ne kadar çok bildiğimizi sanıyorsak o kadar yanılıyoruz, daha hiçbirşey bilmiyoruz...
36
Maltepe / İstanbul
, Türkiye
41.90
123
0
Bende deizimi ilk kez duyuyorum arkadaş şöyle bişey demiş '' Allah insanları yaratır yaratma işleminden sonra birşeye karışmaz'' ve birkaç kez kaderimizi kendimiz belirleriz demiş tamam kaderimizi kendimiz belirleriz ama bu kader Allahın bize sunduğu yollardan oluşur. Allah bize birçok seçeneğin olduğu bir yol sunar o yolda nasıl yürüyeceğimize kendimiz karar veririz yani kaderimizi kendimiz yazmayız seçtiğimiz yollarla nasıl bir sona ulaşacağımızı belirleriz birde Allah insanları kendi başına bırakmaz Peygamberlerle bize yol gösterir ben bu konularda pek bilgili değilim ama benim düşüncem bu.
Birde sadece bilmediğim için soruyorum deistler Allahın peygamberlerine, meleklerine, mucizelerine inanırlarmı.
Hayır. Deistler her türlü Dini, Mucizeleri, Kutsal Kitapları, Peygamberleri red ederler.
37
Izmir/Trabzon:)
, Türkiye
194.58
467
0
Herkesin görüşüne, tutumuna, düşüncelerine saygım vardır. Anlamadığım kısım şurası..!
Bazı kişiler sırf farklılık duygusuna kapılıp kendi çerçevesinde kendini farklı yerlere erişmiş sanıyor. Diğer insanlara karşı üstünlüğü ALLAH'a şirk koşarak sağlamaya çalışıyor.
Arkadaşlar Tevrat'ı, İncil'i, Zebur'u hepsinden birer kısım alınıp Kuran-ı Kerim yaratılmıştır. Şimdi kimileri diyorki ateisti, deist, satanist vs. vs. Bunlar sadece güçsüz ve malğup olmuş insanların yollarıdır.
Okuyarak herzaman doğru yolu bulabiliceğinizi bildiğiniz halde neden istediğiniz kitapları okuyorsunuz ? Birşey hakkında bilgi edinmek için okumak şart; lakin okurken tek taraflı değil; karşıtınıda, aslınıda okuyacaksınki öğrenesin.
Arkadaşlar herzaman söylüyorum.
Kökenim özellikle baba tarafım evliyalar'dan gelmedir. Müslümanım Allah'a şükür okudum doğru yolu buldum. Buyruklarına elimden geldiğince uymaya çalışsamda ALLAH'ın varlığına inanıyor, ona hamd-ü senalar ediyorum. Okuyun arkadaşlar Allah'ın adıyla okuyun.!
Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2007-09-23 12:33, 17 yıl önce)
34
Smyrna şu aralar Kuzey Kıbrıs TÜRK Cumhuriyeti
, Türkiye
231.76
691
0
Ne bu Baskı lan =) Noluoz Gece gece Muhabbet kalmadı napek :kikirik
Allah'ta insanları ve Müslümanları sınıflandırmamış mıdır? Kafir,Münafık vs.. gibi sınıflar yok mudur?Elbette vardır ve böyle de olması gerekiyor. Ayrıca;
Ciddi anlamda ben Hristiyan arkadaşlarımın, ölümden korktuğunu ve bunun adaletsiz olduğunu söylediklerini (birçok arkadaşının onayıyla) söylediklerini duydum, ne zaman birisi ölmüş desem, ne zaman doğa üstü bir olay olmasa dahi dinle alakalı birşey söylesem bunların hepsi peri masalı vs... dediğini biliyorum. Allah'a inananları farklı sınıflara koymalı,
onların işlerine karışmamalı.Bak bu böyle biliyorsun değil gibi uyarabiliriz tabi , hem doğruyu öğretmiş oluruz gerisi kendi seçimi olur biz görevimizi yaparız benim karışmamalı derken amacım fiziksel zorlama... Ama onları sınıflara koymalıyız çünkü Müslüman dediğinde Bir Terörist de "Müslüman" diyebiliyor kendine, işte bu insanlara kafir dersek ayıp olur. Onun yerine biz buna Münafık diyebiliriz, ibadetini aksatmayana da mümin deriz, ibadetini yapmaayıp işte bu İslam'ı yanlış tanıtanlara ne deniyordu hatırlamıyorum ama onlar gibi olmak istemem, yani bu insanları sınıflandırmalıyız...
Ayrıca Müslüman Allah'a inanıyor, ama Hristtiyan Baba,Oğul ve Kutsal ruha inanıyor,
Doomsword senin bahsettiğin mesele İki dini bir nevi biribiryle birleştirmek,bu İslam'ın orjinal,olduğu gibi bu zamana kadar gelme özelliğini kaldırır. Yani İslam dünyasına uymayan birşey,