Mrblar. ben direk konuya gireyim.
efendim bir kaç ay öncesine kadar makinemde hiç bir sorun yoktu ne yaparsam yapayım bilgisayar kapanmıyordu veya başka birşey olmuyordu . son bir haftadır genellikle oyun oynarken bilgisayarım kendiliginden kapanmaya başladı. ben bu olayın fanın ısınmasından kaynaklandıgını düşünüyorum . bana bir çözüm sunabilecek varmı . vantilatörüm yok bu arada xD
herneyse herkese iyi günler.
şans meleği üzerinizden eksilmesin :O_o
Ramleri çıkart ekran kartını cıkart bir temizle banada öyLe oluyordu..
bazen bende birşey indirirken mavi bir ekran geliyor ve makinanın zarar gördüğünden falan bahsediyor ama tam olarak anlamadım... Bir ara daha böyle yapmaay başlamıştı daha sonra düzeldi son 1-2 gündür yine oldu
kompresorle hava tut hic bisi kaLmaz.
mavi ekran geliyosa sorun başka bişey onun tam olarak çözümünü bilmiyorm ama fazla ısınmasına karşı işlemcilerin üzerine sürülen gri renk sıvımsı garip bişey satılıyo. Onlardan alıp işlemcinin üserine sürebilrsin. Bide fanı yoksa kötü :D Ya yeni kasa al eskidiysede her acıdan ve ucuzunuda bulursaan yenile. :D
işlemcide Fan yoksa zaten çaışmaz düğmeye basarsın 30 snye sonra donar eğer fan varsa küçük bi fan bile çlşmasına yeterlidir eğer pc yi kasan birşey yapıyorsan mesela 128 ekran kartıyla hem oyun oynuyor hem nette dolanıo bide üstüne müzik dinliorsan ramlerinde desteklemiosaaa pc kapanır yeniden başlar bu 1. ihtimal 2. ihtimal arkadaşın dedii gibi transistörlere fln güzelce bi hava tut evinde süpürge vardır mutlaka kasanının içini çek onunla güzelce her yanını ekran kartını fln sök içinide çek yuvaların
khabil sanırsam ilk dediğin kardeşim . bilgisayarım pek saglam deil gene iyide yeni nesil bilgisayarlara göre bi hiç fanım var ama fan kalorifere yakın bi yerde ordan ısı alıor gibime gelior ve dediklerinin cogunu yapıorum aynı anda . ben şimdi temizleyeyim bir sorun devam ederse kompresor gibi bişiler bulmak gerekecek (: . tşkrler.
Astrafast : khabil sanırsam ilk dediğin kardeşim . bilgisayarım pek saglam deil gene iyide yeni nesil bilgisayarlara göre bi hiç fanım var ama fan kalorifere yakın bi yerde ordan ısı alıor gibime gelior ve dediklerinin cogunu yapıorum aynı anda . ben şimdi temizleyeyim bir sorun devam ederse kompresor gibi bişiler bulmak gerekecek (: . tşkrler.

bak pc deki normal fan varya onu tak işlemcinin üstünüe kendininkini çıkar normal kasadakini tak olurmu deme ben eski kasalarıma hep öle yaptım çare yoksa öle yap seni idare edeceğine eminim iple bağla fln üstelik rahatta olursun
Yada toplu priz kullanmadanda kaynaklanıyor bende öyleydi 4 lü prize 3 lü priz takıyodum herşeyi takıyodum bilgisayar yarım saatte bi res atıoydu :D
restart mı atıyor ?
hayır kapanıyor bugun bilgisayarcıya götürcem artık . pff
Kapanıyorsa buyuk ihtimalle işlemcinin aşırı ısınmasındandır.İlk olarak işlemcinin uzerine termal macun sur eğer fayda etmez ise işlemci uzerindeki fanı deiştir yeni fan tak ve kasayı petek vs. sıcak gelicek yerlerden uzak tut.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.