Aramızdaki üniversite okumuş veya üst sınıflarda okumakta olan arkadaşlar varsa onlara çan eğrisi hakkında bir şey sormak istiyorum. Bizim üniversitede dersleri geçme notu 70 (C). Fakat bütün derslerin genel ortalaması 70 (C) üzerinde olup arada 50-70 arası olan ders varsa da o dersten geçebiliyoruz. Yani 50'nin altında F notu almayacağız en düşük 50 (D-) alacağız. Ve şimdi soruma gelirsek Çan eğrisinin yapıldığı ortalamanın 50(C) çıktığı bir derste benim vize final ortalamam 40 ise bu ders bana D olarak mı geçer. Ve D olarak geçerse de bu dersten geçer miyim ? Ya çan eğrisinin altında olduğum için direk F verilip kalır mıyım ?
Benim bildiğim şöyle ortalama 50 ise 50 C oluyor. Ve diğer notlarda kat kat artıyor mesela 54 C+, 57 B-, ya da alta doğru inersek 47 C-, 44 D+, 40 D gibi.
benim bildiğmie görede en yüksek ve en düşük notlar atılır ve en iyi ve en kötü 2 not diğerlerinin ortalaması alınır. ortalama nın üstü artar azalır. vize final de vize c final d ise CD geçer gibi ama - + nasıl bilmiyorum
Her üniversiteye göre farklılık gösterebilen bir durum bu. Geçme kalma notları da dahil. Misal bizde B- B+ degil BA BB var.. Yani kendi üniversitenden birine sorman daha mantıklı olacaktır.. Büyük ihtimal barajlar vs de farklıdır çünkü..
Üye Ol veya Giriş Yap
Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.