Herkez Okusun Ve Değerlerndirsin Geleceğimizi Etkileyen bi olay Bu Ya Protonlar aşırı yüklenirde elektrik sewiyesi fazla kaçarsa sonuçları hiç düşünüldümü Korkulucak bişey yok deniyor ama Half life örnek oyun ama insan etkileniyor hikayesinden Felaket Senaryosu gerçek olurmu buyrun
https://haber.mynet.com/detail_news/?type=Foreign&id=X1221042625828&date=10Eylul2008
biraz araştır bu topic açıldı yarın ölücez adında bi başlıkta ayrıca o varsayımların olması için üretilen enerjinin trilyonlarca katının fazlasını üretilmesi gerekiyormuş, kara delik oluşma riski varmış ancak enerji bulamıyacağı için hemen yok olucaklarmış ki oda oluşursa :) olursa da olsun sonuçta başarılı olunursa insanlık tarihi açısından müthiş bir dönemeçe girmiş olucaz.. ***** Mesaj Düzeltilmiştir *****

Bu konu mthN tarafından düzenlendi(2008-09-10 14:59, 16 yıl önce)
Fearsome Siyaset İçerikli Mesaj Bu Platform içerisinde yasak!
Kaç kere söylemem gerekicek daha bunu?
siyahi içerikli bir mesaj yoktu orada nereden çıkarıyorsun ya ?

sadece baştakilerin uğraştığı meseleleri aktardım bu tarz şeylerle uraşıcaklarına nelerle uğraşıyor gibisinden doğru okuyup düzgün analiz edelim yazıları...

Bu konu Fearsome tarafından düzenlendi(2008-09-10 15:20, 16 yıl önce)
Yorum yazmanıza gerk yoktu sadece okuyun yeter Sen sanıyomusunki şuana kadar var olan kara delikler enerji sayesinede cıkıyo ortaya ? ne sanıyosn pc mi bu elektriksiz çalışsın :) hayal kurma çok büyük bedel ile ödeyebiliriz ama umarım başarılı olunur o zmn çok büyük gizemler ortaya cıkıcak şu ana kadar bir sorun cıkmamıs videosuda war
Türbandan bahsediyorsun.

Ve Türban takanlara bir takım hediyeler verildiğinden bahsediyorsun.

Ne ile ilgili aceba bu?
hmm allah allah ben bunun Proton kısmından bahsediyorum adam türban mı yazmıs ne istion 27km her tarafa nazar boncu falan takak olmadı :d
mthN : Türbandan bahsediyorsun.

Ve Türban takanlara bir takım hediyeler verildiğinden bahsediyorsun.

Ne ile ilgili aceba bu?

hediyemi ahaha hakkatten nerden çıkardın bunları mthn neyse :)

Marlock

marlock saçmalama bilimsel ol biraz sen burada oturup ultima ile uğraşırken orada ki adamlar ki tek bi ülke değil 50 civarı ülkeden her birinden en az 50 fizikçi ya katılımcı yada gözlemci olarak bulunuyor bu adamlar yıllardır uğraşıyorlar bu konuyla biraz araştırırsan görürsün o dediğin delik öğle iki çarpışmada açılıp dünyayı içine çekiceğini düşünmek sadece çocukça olarak değerlendirilir, tehlike yaratabilicek düzeydeki deliklerin ise orada ki enerjinin kattrilyonlarca fazlasını üretilirek oluşturulabileceği söyleniyor keza fizikle alakan olursa hayatta enerji olmadan hiç birşeyin mümkün olamıyacağını ve varlığını sürdüremiyeceğini bilirsin :) ki şuan ilk çarpışmayı gerçekleştirmişlerdir bile :)

marlock@
hmm allah allah ben bunun Proton kısmından bahsediyorum adam türban mı yazmıs ne istion 27km her tarafa nazar boncu falan takak olmadı :d

ek olarak buna vericek cevapta yok yaşına bağlıyorum ne yazdığımı görmeden abuk subuk şeyler yazıyorsun mantıklı bi cevap verilicek düzeyde değilsin neyse...
Keşke silmeseydim not alsaydım mesajı..
Neyse konu dağılmasın.
@Fearsome

iyide Hani Olduki planlamada bi eksiklik yaptılar Yanlış yaptılar yanılmıyosam 14 yıldır uraşıolarmış hani dielimki bi yanlıslık cıktı durdurulabilicekmi yani aniden bi kapatma işlemi falan olamıcak mı ? he bu kadar güçlü bi enerji madem bunu bu kadar kapalı tutabiliceklermi birde çok aşırı yüksek miktarda enerji ve elektrikden söz açılmış peki ya static electric bu Kutuplardaki gibi bi etki yaratabilirmi ? ayrıca yaşıma bağlayamassın çünkü akıl yaşta değil başta ;) kapish.
Dostum Bunu Bı Evın Bodrumunda Yapmıylarkı..Tabıkı Onu Dusunurek Onlemlerı ALınmıstır..Zaten Cernobıl Facıyasıdnan Sonra Akıllanmıslrdır..
diyorum ki en kötü senaryoyu söylüyor adamlar saniyelik minik enerjisiz karadelikler açılıp kapanıcak ve hiç bir zararı olmıyacak, en kötüsü işte bu dünyayı yutma half-lifedan kitaplardan falan yani şehir efsanesi tadında haberler onlar, ayrıca ben fizik prof. değilim konu hakkında milleti aydınlatmak bana düşmez ama haberi merakımdan dolayı bir sürü kaynaktan araştırıp gözlemledim , ek olarak taek ( Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ) danda fizikçilerimiz katılıyor, kurumun sitesine girip gerekli bilgileri alabilirsiniz enerjiden öte nükleer tehtidlerle alakalı olarakta yerin 100 metre altında yapılmasıda doğabilicek nükleer sızıntılara karşı yapılmış müthiş bi önlem değilmidir zaten :)
Zannetmiyorum ki büyük bir sorun çıksın.Ama kara delikler hakkında pek çok bilgi yok kimsenin elinde.Ki bildiğim kadarıyla hareket halinde olan proton grubunun, bir anda kara delik oluşturma gibi bir ihtimali yok.Çünkü, kara delikler elektron ve proton enerjisinin tükenip durmasıyla oluşuyor.
mikro karadelikler zaten çıkıcakmış ve alman bilim adamları mı ne bunların birleşip bir karadelik olabilceğinden şikayet ediyor
Novice
-0.500001
Hernekdr Onlem Alınsada Eger Yapılan is Tehlikeliyse Herzaman Bi Tehlike Vardır

Fearsome;
Konusuon ama Fazla Bilgin Yok Galiba Protonlardan Bahsedioruz 2 sini Aynı Cekirdege Koyunca Hidrojen Bombası Oluorki Buyuklugu Marmara Denizini Buharlastımaya Yeter Biz Bunları Carpıstırmaktan Bahsedioruz

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.