Hepsi kendi kendimizi övme sonucu diye düşünüyorum. Tabi millette eskiye bakıyo yok biz zamanında koyduk ona buna şimdi gelip artislikmi yapıcaklar diye... ne oldum değil ne olacağım demeliyiz.
tüyleirm diken diken oldu ben inanıyorm böle şeylere araştırın bunn gibi birçok şey varr....
Valla yaşından dolayı dicem ama ben de aynı yaştayım ama hiç bir türlü inanmıyorum.
IlkMohikan :
atacker : Doğa üstü binlerce yüzbinlerce olay anlatılır. Bir tekine dahi kanıt gösterilmez. Peygamberler tarihi de buna dahildir. Türküz diye türklerle ilgili anlatılan doğa üstü olaylara inanmak mı gerekir? Dilimi mazur görün, insan oğlu atomlarla uğraşıyor, uzay ile uğraşıyor biz ise, olmamış hikayelerle. Televizyonda bu tarz hikayelere yer veren ve dini sömürü yaparak rayting yakalamaya çalışan bir kaç program söz konusu.. Biraz akıl fikir sahibi hareket edelim.

Unutmayın zamanında yıldırımları göklerden tanrılar gönderirdi, dünya düzdü ve bir öküzün boynuzundaydı. Aksine inanan kimse de yoktu. Bir akıllı çıkıp bu böyle değil diyip idam edilene kadar. Delinin biri kuyuya bir taş atar ve der ki bakın böyle böyle bir hikaye olmuş. Akıllının biri de yahu bu inanılası gelmiyor nerede bunun kanıtı.. Bir başka deli de sorar.. aaaa nasıl inanmazsın.. işte olan bu. İnanırsın inanmazsın tartışması değil. şu aaa olabilir diyenlerden bir teki söylesi nesi olabilir.. nereden çıakrttınız bu olabilirliği.
+1

Ornegin Ataturk un gogusune Gelen Kursunun ceBindeki Saate Carparak Kurtulmasi veya Canakkale Savasında bir Askerimizin TEK BASINA tonluk topu Kaldirmasi da Kaniti olmayan Hikayelerdendir.

O dediklerin gayet kolay bir şekilde kanıtlanabilir çünkü somut bir olaydır sadece abartma olabilir ama konuyu açan arkadaşın yazdığı hikaye tamamen soyuttur kanıtlanamaz. Bu tür hikayeler insanların milliyetçi duygularını yeşertir bu kötü birşeymidir hayır değildir her milletin tarihiyle övünme hakkı vardır yalnız bunu objektif bir şekilde yaparsak çok daha hoş olur..
Novice
0.1
atacker : Doğa üstü binlerce yüzbinlerce olay anlatılır. Bir tekine dahi kanıt gösterilmez. Peygamberler tarihi de buna dahildir. Türküz diye türklerle ilgili anlatılan doğa üstü olaylara inanmak mı gerekir? Dilimi mazur görün, insan oğlu atomlarla uğraşıyor, uzay ile uğraşıyor biz ise, olmamış hikayelerle. Televizyonda bu tarz hikayelere yer veren ve dini sömürü yaparak rayting yakalamaya çalışan bir kaç program söz konusu.. Biraz akıl fikir sahibi hareket edelim.

Unutmayın zamanında yıldırımları göklerden tanrılar gönderirdi, dünya düzdü ve bir öküzün boynuzundaydı. Aksine inanan kimse de yoktu. Bir akıllı çıkıp bu böyle değil diyip idam edilene kadar. Delinin biri kuyuya bir taş atar ve der ki bakın böyle böyle bir hikaye olmuş. Akıllının biri de yahu bu inanılası gelmiyor nerede bunun kanıtı.. Bir başka deli de sorar.. aaaa nasıl inanmazsın.. işte olan bu. İnanırsın inanmazsın tartışması değil. şu aaa olabilir diyenlerden bir teki söylesi nesi olabilir.. nereden çıakrttınız bu olabilirliği.
atacker :
Doğa üstü binlerce yüzbinlerce olay anlatılır. Bir tekine dahi kanıt gösterilmez. Peygamberler tarihi de buna dahildir. Türküz diye türklerle ilgili anlatılan doğa üstü olaylara inanmak mı gerekir? Dilimi mazur görün, insan oğlu atomlarla uğraşıyor, uzay ile uğraşıyor biz ise, olmamış hikayelerle. Televizyonda bu tarz hikayelere yer veren ve dini sömürü yaparak rayting yakalamaya çalışan bir kaç program söz konusu.. Biraz akıl fikir sahibi hareket edelim.

ii de ben neden öle dedim biliyormsn?? kuzenim ve mahalleden bi abim aynı yerde görev yaptıılarr KuzenimVe Mahalledeki abmin anlatıgı olay Şu:: gece ne zmn nöbette uyuqlasam ayak sesleri gelio bagırıorm kimse yok bi gün komutanla konustum komutanım böle böle bişi oluyo burda falan tabur komutanı ise şöle demiş buralarda olur çok uzun zamandır bütün nöbet tutan askerler bundan şikayetci hatta yolun orda nöbet tutanların çoğu duvara şarjör boşaltıo gelinle daamat gördüm die ....

dogrumu gerçekmi bilmyiorm ama herekz bundan şikayet ediyorsa herkezmi yalan sölüyo?
komutanın.. bir askeri kafaya alıyor.. kafaya aldığı askerlerse ( abin gibi ( küçümsemek amaçlı söylemiyorum ) ) o psikoloji ile daha fazla benzer olaylara tanık olduğunu sanıyor, halüsülasyon görüyor.
ehehe bütün komutanlarmı kafa buluyo
Bu hikayenin bikaç benzerini samanyolu tv de sırkapısı mıydı neydi oyle bi programda gorduydum hikaye aynı ama yer mekan zaman isler felan deişik aynı kanalda 3 versiyonunu felan gordum :) birinde bi kor kızmı ne veriyodu birindeasker veriyodu oda arkadası vs bana pek inandırıcı gelmedi ama herkeazin kendi görüşü.
Alayı fason o kanalın.
Xantier dersine iyi çalışmamışsın :p Destanlarda olağanüstü olaylar anlatılır. Gerçeklik payı azdır. Hocanı iyi dinle bakim :((
*Xantier *

''Çünkü abartma diye bi kavram var. Yani oğuz hanın önüne GÖK yeleli GÖK tüylü ulu kurt düşmesi yok kılıcı öyle bi vurduki sesi ankaradan bile duyulması.. o kadar sır saklı ki doğru tarihi öğrendiğimizden bile şüphe duyabiliyorum. Bu hikayeye de asla inanmam.''

%50 .... İnanmak Yada İnanmamak Bu Senin Düşüncen ...

Ozaman Din Kitabında Neden Bize Gözükmeyen Varlıkları Anlatıyorlar ??
Din kitabı dediğin milli eğitim bakanlığı kitabımı ?
[Taylan] : Din kitabı dediğin milli eğitim bakanlığı kitabımı ?

Evet ..
din kitabını hiç okumadım ki meb in. Gerek bile duymadım. Anlatılıcak şey biliyorum çünkü. Daha ilk sayfayı açınca kutlu doğum haftası ve Hz. Muhammed ile ilgili bütün hikayeleri anlatıcak. Din kültürü diyo ama zorla tek bir dine inandırılıyo. İslam kültürü ve ahlak bilgisi olsun ders o zaman.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.