bir kaç gundur bılgısayarım anıden donup kalıyor harddıskın ısıgı devamlı yanıyor hersey takılıyor sonuc restart ile bitiyor ama soyle bırsey var ben 2. bir harddısk taktım onume gelen ilk uyan power kablosunu taktım sonradan satayıda baglıyıp actım vede bios dan 2. harddisk olarak attım ( yoksa sıstemı bundan acmaya kalkıyordu ) bunu taktıgımdan berı devamlı sorunlar oluyor genellikle fazla ıslem verdıgımde oluyor sanırım mesela bilgisayar acılırken 2131 programa bastım daha hemen gelir gelmez vede takıldı. bugun bı yazma işlemi verdim takıldı verdıgım yazma işlemi harddısk de yoktu.bunlar neden kaynaklanır master slave falan dan cakısıyor olabılırmı nasıl ayarlıyabılırım yada eror check atsam ıse yararmı ? ondan once bu harddısk yanmıs olan bır bılgısayarıma aitti o bilgisayar yanmadan once uzerınde bı bu bırde 160 lık vardı 160 lıkta hiçbir sorun yok ama bunu takınca devamlı duraksıyor neden olabilir ?
harddiskin arkasında "jumper"ler vardır.. o taktıgın ikinci diski slave olarak takman gerek.. harddiskin üzerinde jampiri nereye takacagın konusunda bilgi vardır zaten..
Örnek:
Üye Ol veya Giriş Yap
Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.