Herhangibi bir platformda bir üyenin imzasında dikkatimi çeken bir konu oldu ve sizlerinde bu konu hakkında görüşlerini almak istedim.

İmza;
Atatürk:
Ne mutlu Türküm diyene!
xxxxx:
Elhamdülillah


Görmüş olduğunuz üzere Ata'mızın bir sözünü alıntı yaparak kendince "Elhamdülillah" demiş. Aklıma şu soru geldi "Atatürk denince aklımıza Müslümanlıkmı geliyor yoksa Vatanseverlik duygusu ve Türk insanlarımı geliyor?" ben her Türkün özgür olduğunu ve sadece Müslümanların Türk olmadığını Atatürkün bir din adamı değil, bir Vatansever olduğunu biliyorum.

Kulaktan duyma fıkra tarzı birşey vardı sanırım, şöyle;

Adama sormuşlar "Nerelisin?" adam "Müslüman" ım demiş.

Kişilerin düşünceleri, zihniyetleri beni ilgilendirmez kimseyi aşağılamak içinde açmadım konuyu sadece üslubunca tartışıp fikirlerinizi almak istedim. Bu zihniyet ne kadar doğru? Din ile Vatan aynımı?


Not: Konuyu kilitlemek istemiyorum bu yüzden seviyesiz ve gereksiz mesajlar uyarısız silinecektir. ÖNEMLİ BİR KONU!!
Tabiki değil din sadece milleti bir arada tutan etkenlerden biridir. Yani ortak bir dinde olmak ayaklanmaları bir bakıma önler dinkardeşiyiz meselesi :D


----spoiler
Medieval Total War'da vardı mesela müslüman bir ülkedeysen ve nüfusu hristiyan bir şehri ele geçirdiysen kesin bir ayaklanma oluyodu :D
----spoiler

Vatan ise milletin yaşadığı toprağın bütünüdür. Vatan olmadan millet olmaz millet olmadan din. Birbiriyle bağlantılı fakat çok ayrı kavramlardır.
@Tymaron
Atatürk denince aklıma niçin sadece yazdığın seçeneklerden biri gelsin ki ?
Atatürk kendi eseri olan Nutuk'ta Türk milletinin verdiği kurtuluş mücadelesinde dinin , Allah inancının ne kadar büyük bir rol oynamış olduğunu belirtiyor . Atalarımızın gözlerini kırpmadan , bile bile ölüme gitmelerini haklı olarak dini inançlarına bağlıyor . Dini şuûrunu yazdığı eserlerde belirtmekten çekinmeyen bir liderin , bazı çağdaşlığı din düşmanlığı sanan sözde aydın kesimler tarafından dinden uzakmış gibi gösterilmeye çalışılması ; bazı yobaz kesimler tarafından da yalnız rakı sofralarındaki hâliyle tasfirinin yapılması Atatürk'ün dinden uzak bir insan olduğunu göstermez . Kaldı ki Atatürk meclis açılışını 23 Nisan " Cuma " gününe denk getirtmiş ; meclisi , bahçesinde kılınan cuma namazı sonrası Kurân-ı Kerim okutarak açtırmıştır . Yine annesi Zübeyde Hanım'ın vasiyeti üzerine ölümünün ardından annesinin ruhuna yasinler okutmuştur . Dinin amacından saptırılmadan doğru anlaşılması için lâik cumhuriyeti kurmuş ; kurduğu cumhuriyetin İslâmiyetin simgesi olan hilalli bayrağını da değiştirtmemiştir , cuma namazı hutbelerini Türkçeleştirtmiş , Diyanet İşleri'ni kurdurtmuştur. Kim diyebilir ki Atatürk denince benim aklıma din gelmiyor diye ?
Yine aynı Atatürk kurduğu devletin ilk resmi para ve pullarına Türklüğün simgesi olan ; efsanelerimize , destanlarımıza konu olan " Bozkurt " resmini koydurtmuştur . Milli bilince sahip bir devlet ve milletin oluşması amacıyla Türk Dil Kurumunu kurdurtmuş , Güneş Dil Projesini düşünecek kadar ileriye gitmiştir .
Genç yaşından beri Osmanlı İmparatorluğu'nun değişik yerlerinde cepheden cepheye koşması da zaten vatanseverliliğinin bir ispatıdır ki ; Atatürk'ün din ve Türk kimliğini tartışmaya cesaret eden densizler dâhi bu konuda laf edemezler sanıyorum .
hain_kostok %100 katılıyorum arkadaşım Çanakkale savaşında o mermi taşıyan insanın söyledigi kelimeler ''Ya Allah'' yani bizim savaştığımız bir çok savasta hep Allah'ın adını anmışızdır.Zaten İstiklal Marşı'mızda belirtmiştir Mehmet Akif Ersoy ...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.