https://www.hepsiburada.com/asus-n50vc210dv-intel-core-2-duo-t6500-2.1ghz-4gb-250gb-15.4-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd750155

arkadaşlar (reklam gibi olmasında) bu leptobu almayı düşünüyorum. fakat vista bana göre biraz problemli bir sürüm olduğundan kullanmak pek tercihim değil. şimdi 2 sorum olucak. bu konuda bilgisi olan kişiler cevaplarsa çok memnun olurum.

1. Eğerki bu bilgisayarda vista kullanırsam + ve - leri ne olur ?
2. Xp Prof. yükletmek istesem yükletebilirmiyim ? Sorun çıkarmı ?

şimdiden teşekkürler..
1. soruya cevap
1 hafta önce kuzenıme aldım duo p8600 4gb/800ghz bellek 9800gs grafik kartı
böyle bi bilgisayar aldım aldığımız yerde pc ye xp yuklersenız garantıden cıkar dedıler ben olsun xp kurayım bomba olur dedım oda yok garantısı gıdıyor dedı kurdurtmadı ve su an vısta kullanıyor ben gta 4 oynuyorum sorunsuz ama o aşırı kasılma ve 15 20 dakikada bir hata verip oyunu kapatma sorunuyla karşılaşıyor vista tam oturmadığı için peşinden W7 yi cıkardılar onu denemedı mhiç ama vista yerine xp derim

2.soruya cevap
yükletirsin tabiki hiç bi sorunla karşılaşmassın tek sorun su olur 4 gb ram 3 gb olarak görünür ekran kartına yansıtma yapar ama bi performans artısı göstermez sadece + olarak görünür ama gta 4 te
xp de core 2 duo işlemci 2 gb ram le çalışırken
vistada core2 quad işlemci 4 gb ram le çalışmak zorunda

yani xp yuklersen cok rahat edersın yukletırsınde 20 30 liraya yukseltiyorlar şahsen ben full program tam kurulumlu 30 liraya pc yi formatlıyorum yani sıızn orda nedir bilmem ama kesin cevap diyorsan Xp ye geçer ve geçmen doğrudur
Saygılar İyi akşamlar
Sistem özellikleri gayet iyi. Vista kullanırsan herhangi bir problem yaşamassın ve Vista'nın getirdiği tüm ekstra özellikleri stabil olarak kullanmış olursun. Ama dersen ki, ben vista sevmiyorum, hayvan gibi performans alacağım; XP kurabilirsin, her hangi bir problem olmayacaktır elbette. Atıyorum, bir program Windows 7 uyumlu ise, onun düşük versiyonundaki Windows sürümlerinde ( Vista, Xp, ME ) de çalışacaktır. Bu mantıkla düşünmek gerekir.

Eğer, cihazla gelen driver cd'leri vista uyumlu ise, Perfect XP kurmanı öneririm, çünkü genelde driverlar parça parça yayınlanıyor sitelerinde. Bu gün bir laptop kurdum - Dell Inspiron 1520 - tam 68 tane driverı var. Tek tek indirmek gerekiyor. Vista'yı kaldırıp, Perfect XP CD'si ile Full Driverlı olarak kurdum, herhangi ekstra bir şey yapmadım. Gerçekten kullanışlı, öneririm.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.