gidenlerin yeniden anması gideceklerinde koşulları az da olsa görmesi için kendime ait resimlerden birini yayınlayayım

yer : kayseri erciyes 7 aylık askerdim.

Bu konu Rawnos tarafından düzenlendi(2008-08-22 22:53, 16 yıl önce)
yahu kızmada oyle bı yazmıssın kı ıste bak catısmadaydım sızde gorun zor şeyler hazırlıklı olun dıyorsun eyw tamam zor bekledıgımızden daha zor belkı ama bunun resımle alakası yok yani =) cem yılmazın dedıgı gıbı adam askerde 15 ay patates soymus her resmınde elnıde bozuka yok taramalı tufek bılmem ne ulan kadrajı ındırsen patates cuvalları var dıyo aynı o mısal =) elınde sılah kara yatmıssın catısıyo hesabı bırıde ayakta fotorafını cekıyo garıp bı mantık yani =) ynede dedıklerınde haklısın kızarsanda haklsın .. =)
Hocam askere gitmedik daha gözümüzü korkutma hem buradaki çoğu kişi askere gitmedi insanları sanki zor birşeye hazırlıyormuşsun gibi..
kızme len adamıma:D
Askerlik gerçetkende anlatılıcak birşey değildir.
Tamamiyle yaşanması gereken birşeydir.
Askerde o patates soyanda, soğan soyanda, tuvalet temizleyende, paspas yapanda, kime sorarsan sor o işleri yapan Er'ler askerlikten herzaman sıkkın, yorgun, hatta bıkkındır.
Umarım bizimde güzel fotoğraflarımız olur, buraya koyarız.
arkadaşlar 460 gün boyunca çatışanda hela temizleyende aynıdır bunu unutmayın sonucta özgürlüğün gitmiş elinden kep ile bot arasında kalmış insanlıktan çıkmış bir varlıksın 7/24 emir altındasın sabah saat 5 te kalk gece 2 de yat kolay değil gecen kangloo kardeşimede özellikle meslekçi yazıl dedim işte bu yüzdendi resime gelince :) antalyalı birisinin erciyesin -20 sinde askerlik yaptığını bi düşünün tatbikat eğitim vs hatıra kalması amacıyla çekilmiş olduğum bir resimdir gerçeğinin yanındada birşey değildir göz korkutma amaçlı değil zaten olamazda herneyse saygı duyan duyar duymayanında canı sağolsun sorun yapacak değiliz :) unutmadan bazoooka deip durmuşsunda elimde bulunan tüfek G3 piyade tüfeği olup mavzer etkisi vardır.7.62 mm çapındadır 102 cm uzunluğunda 4,25 kg dır.menzili 1.250 metredir ve hedefe teması esnasında ön taraftan bir bilya gibi girer arka kısımı ise direk parçalar özelliği mermiyi dönerek atmasıdır buda parçalar herneyse canınız sıkılmasın ve konu bu kadar saptırılmasın sadece bir hatıra resmi koymak istedim o kadar :)

Bu konu Rawnos tarafından düzenlendi(2008-08-22 22:10, 16 yıl önce)
Abimle İzmir Askeri Hastane'nin önünden geçerken eli ile duvarları gösterip ''bu duvarlar, bu demir teller varya.?' Onlar dışardan böyle 2 metre görünür ama içerden baktığın zaman göğe kadar cıkar. çıkış deliği bulamazsın'' demişti hiç unutmam o lafı =)
Rawnos : özgürlüğün gitmiş elinden

yanlış anlamada zaten özgürlüğümüz için gitmiyormuyuz askere niye özgürlüğün gitsinki sadece 15 ay bazı şeylerden mahrum bir şekidle adam olmayı öğreniyorsun hayatta yanlız kaldığında bazı işleri becerebilesin diye ve bunları öğrenirkende vatana olan borcunu ödüyor ve özgürlüğünü koruyorsun...
tabiki vatanının menfaatleri ve özgürlüğü için gidiyorsun fakat bireysel olarak hiçbir özgürlüğün yok susmak zorundasın ne deseler emredersin :) öğrendiğin ise sadece sabretmektir daha mantıklı düşünmeye başlarsın geride bıraktıklarının değerini daha iyi anlarsın hayatında alışık olmadığın bir yaşama tarzına ayak uydurursun.unutmadan askerlik her türk gencinin yapması gereken kutsal denilecek kadar üstün bir görevdir.

Bu konu Rawnos tarafından düzenlendi(2008-08-22 22:28, 16 yıl önce)
Sanırsam sen orda "mal" olarak tanımlanıyorsun :D yani eşya olarak. kendine bişey yapan askerin malına zarar vermiş oluyor mu öyle bişey duymuştum sanki
ben askerlik yapmıycam açıkcası.
Xantier : Sanırsam sen orda "mal" olarak tanımlanıyorsun :D yani eşya olarak. kendine bişey yapan askerin malına zarar vermiş oluyor mu öyle bişey duymuştum sanki

işte ne yazıkki senin gibi safkan mallar denk gelebiliyor yaşın kadar konuşursan sevinirim :) şu an rahatça gezip eğleniyorsan dilediğince yaşıyorsan biz ve bizim gibi askerler sayesindedir.bu eşya muhabbetinde ise neredeyse bütün komutanlar siz bu devletin kısıtlı süreli birer malısınız diye der :) herneyse altından kalkamayacağın laflar etmemen tavsiyem olsun sana herneyse iyi akşamlar :)
Xantier : Sanırsam sen orda "mal" olarak tanımlanıyorsun :D yani eşya olarak. kendine bişey yapan askerin malına zarar vermiş oluyor mu öyle bişey duymuştum sanki

Yok öyle değil. her zamanki gibi akşam yemeği yapılıyormuş makarnamı ne dibimi ne tutmuş yanmış falan askere ceza vermemişler yemek yandı diye kazana ceza vermişler kazanmı tenceremi artık nyese ramazanda falan yemek yapılan büyük şeyler var ya onlardan işte ona ceza vermişler karanlık bir yere koymuşlar ve üstüne kilit vurmuşlar
töbe töbee bişey demedikki ben ciddi sormuştum da nereye gelmiş neyse
Rawnos kardeş helal olsun varya yüreğimdeki şeyleri söylemişsin. Yazdıklarını okuyunca askerde geçirdiğim günler aklıma geldi. İyi kötü zamanlarım oldu ama asla pes etmedim. Pes etsem zaten askerliğim bitmezdi dimi :) Burdan Hatay Curcurum Güntepe sınır karakoluna ve Antakya 2. Hudut Alay Komutanlığında görev yapan asker arkadaşlarıma selam olsun. Ben 86/4 olarak görevimi yaptım şükür bitirdim sağ salim evimdeyim. Umarım Türkiyenin her köşesindeki asker kardeşlerim görevlerini sağ salim bitirir ve bayrağı sonraki kuşağa aktarır. :)

Not: Resim koyamıyorum nedeni hudut karakolu ve alayı olduğundan internet ortamında görüntülenmesi yasak malesef :(

HUDUT NAMUSTUR!
İyi Akşamlar...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.