Selam arkadaşlar bildiğiniz gibi 15 aydır askerlik hizmetimi yapmaktayım ve bu süre içerisinde piyasa ve teknolojiden çok geride kaldım. Askerliğimin bitmesine 5 gün var 5 gün sonra çıkınca pc toplamam gerek çünkü evdeki pc yi dağıttım. Şimdi sizden istediğim (bu işi gerçekten bilen kişiler için) Yaklaşık 1000 ytl civarında monitorsuz bir bilgisayar toplamak istiyoruz içinde sadece aşağıda listede verdiklerim olucak şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim

Anakart (Amd için)
İşlemci (Phenom II veya Athlon II olursa sevinirim)
Ram
Ekran Kartı
Hdd
Kasa
power supply
--------------------
Mouse Klavye ses kartı speaker ve monitor dahil olmucak
lütfen her önüne gelen değilde bu işi bilen kişiler mesaj atsın ve parçalar birbiriyle uyumlu olsun.
ddr3 bi ram seçipte ddr2 bi anakart olursa komik olur :)
Bunu sadece sizlerden fikir almak amacıyla yapıyorum piyasadaki fiyatları uygun ve tutulan parçalar hangisi şuan bilmiyorum teknolojiden uzak kaldım :P
Master
59.2997
Öncelikle şimdiden hoş geldin diyelim :)

Parçalara gelirsek;

AMD istediğini de varsayıp senin için şu şekilde bir sistem oluşturdum. İleride 2gb bellek daha eklersen uzun süre işini görecektir. Ekran kartının 128 BIT olduğuna pek takılma, çünkü yüksek grafik işlemci hızı ve ddr5 belleği ile o açığı rahatlıkla kapatabiliyor. İleride istersen DX11 destekli kartlar tamamen yaygınlaştığı zaman bir üst ekran kartına terfi edebilirsin :) Bu sistem bir süre sana yetecektir.

AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0 GHz, 8 MB, BOX İşlemci
MSI 770-C45, AMD 770, DDR3, PCIExp, Socket 938 AM3
KINGSTON 2 GB DDR3 1333 Mhz CL9 RAM
SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm
HIS HD4770, 512MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR5, 128 bit, 750/3200
THERMALTAKE WingsRS 201 Black MidTower 500W Kasa
Novice
12.5
ddr3 bellekler ucuzladı mı yahu =) https://www.donanimhaber.com/Default.aspx#systemadvice en sevdiğim donanım sitesi hergün muhakkak girerim 1000 TL için Gökberk ile hemen hemen aynı şeyleri vermiş.
Master
59.2997
DDR3 bellekler bu aralar DDR2'lerden ucuza bile bulunabiliyor. DDR2'ler mi fazla uçtu, yoksa DDR3'ler mi ucuzladı anlamadım :)
Novice
12.5
Belleklerde sanırım soketlerin kullanımına göre fiyatı belirleniyor =) 30$ 1gb ddr3 bellek bulunuyormuş yeni gördüm =) www.teknofiyat.com en ucuz fiyatları bulmanız için arama motoru işinize yarar belki.
Daha önce böyle bi konu açtım. O yüzden yeni konu açmak istemedim malum hava kirliliği...

Donanımdan iyi anlayan arkadaşlarıma sesleniyorum duyun beni eyyy U-S ailesi kulak ver bu garibana.

GIGABYTE GA-770TA-UD3, AMD 770, Soket AM3, DDR3-1866, Anakart

AMD Phenom II X4 945, 3000MHz, Soket AM3, İşlemci

KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/4G), 4 GB Dual KIT (2x2GB) DDR3-1600MHz

Thermaltake Swing, 430W, Pencereli Kapak, Siyah Kasa

SAPPHIRE Radeon HD4870 Vapor-X, 2 GB, GDDR5, 256 Bit, Ekran Kartı

Bilgisayarın Temel özellikleri.. yorumlarınızı bekliyorum. Parça değiştirme gibi bir şansım yok sipariş verildi (: şimdiden belirteyim.
Master
59.2997
Öncelikle hayırlı olsun yeni sistemin.

Anakart ve işlemci gayet uyumlu ve güzel olmuşlar. Ancak bellekler ve ekran kartı konusunda aynı şeyi söylemem mümkün değil. 1600mhz bellekler yerine aynı fiyata 1333mhz cl7 bellekler alman daha iyi olurdu. 1600mhz'nin 1333mhz ile gözle görülür hiç bir farkı yok, en azından saat hızları daha hızlı olurdu aynı fiyata.

Ekran kartı konusunda bu dönemde özellikle kötü bir seçim olduğunu düşünüyorum. DX11'in iyice yoğunlaştığı (ekran kartı pazarında) bu dönemde, hele ki 2gb bellek için verilecek o kadar paraya yazık olmuş gibi görünüyor. HD5770 DX11 platformundan güzel bir seçim olabilirdi, hem daha az enerji harcardı (40nm'nin katkısı) hem de daha yeni bir kart olurdu. Ancak sipariş verdiğin için hayırlısı olsun demek düşüyor (:

Kasa'daki PSU'nun voltaj değerleri konusunda inceleme yapmak gerekli, gerçek 430w olmayabilir o konuda tam bir bilgim yok.
İşlemcin çok iyi sayilir.AMD'nin phenom serisi gerçekten çok kullanişli bendede Phenom II X4 810 var çok memnunum
DDR3 ve DDR2'nin pek farki yok Slothere'nin dediği gibi , DDR3 Sadece para için çikarilmiş bir parça olarak görülüyor şuanda.
Ekran karti için biraz uçmuşun gibi geldi =p , bende pc'yi alali 2-3ay felan oldu herhalde , sapphire ekran kartı almıştım fakat çok garip sorunlar çıkarttı oyunda donmalar , kitlenmeler vb. , bu yüzden ekran kartımı GeForce 9600 GT 1GB ile değiştirdim , sapphireden daha iyi diyebilirim.
430w kasa'da gerçekten iyi bir seçim.

Yenı bılgısayarın hayırlı olsun , güle güle kullan.
@Slothere
HD5770 leri düşünmedim değil. Özellikle Dx11 destekledikleri için çok ilgimi çekti fakat yaptığım araştırmalar ve incelemer sonucunda 5770 lerin 128bit olduğunu gördüm ayrıca 4700-4800 serisi GDDR5 256bit DX10 destekli bir ekran kartının yanında çok sönük kaldığını yapılan testler ve incelemeler sonucunda bu karara varıldığını okudum ancak GDDR3 ler GDDR5 ler kadar sağlam değilmiş.. o yüzden böyle bir seçim yaptım.. Ayrıca şöyle bir pürüz çıktı satın alınan firmada istediğim ekran kartı yoktu. ve yaklaşık 1 saat önce ekran kartını iptal ettirdim. aynı şekilde kasadada stok problemi vardı onu çözdüler. P.tesi günü elimde ve ekran kartını burdan izmirden alıcam o yüzden. Şuanda Ekran kartı fikirlerinizi alabilirim. Ancak 210$ üzerinde olmamasına özen gösteriyorum çünkü maddi olarak beni çok zorladı. ilgilinize teşekkür eder ilginizin devamını beklerim =))) :p

Ayrıca @slothere ramler KINGSTON HyperX (KHX8500D2K2/4G), 4 GB Dual KIT (2x2GB), DDR2-1066MHz buymus hyperX ikisindede yazıo beni yanılttı =))
Master
59.2997
Eğer aldığın bellekler "KINGSTON HyperX (KHX8500D2K2/4G), 4 GB Dual KIT (2x2GB), DDR2-1066MHz" ise anakartınla uymadığından çalışmayacaktır, en kısa sürede değiştirmeni öneririm. Çünkü aldığın bellekler DDR2, anakartının desteklediği ise DDR3.

Ekran kartı konusunda şu sıralar $210 civarında alabileceğin en iyi ekran kartı HD5770 serisi. Ekran kartının 128BIT olduğu seni yanıltmasın. Zira GDDR5 bellekler ile 256BIT arasındaki farkı neredeyse anlamıyorsun. Çünkü belleklerin yüksek hızı o açığı oldukça güzel şekilde kapatıyor. Sapphire'ın Vapor-X modelini tavsiye edebilirim HD5770 olarak. Gayet güzel bir soğutması var.

Amd 940 phenom-II x4 Quad Core 3.0Ghz 4Mb
Hd 4800 Series (Ati ) ekran kartı 512 mb
4Gb DDr2 1066 Mhz Hyperx (2x2Gb) Kingston D2K2
AMD GIGABYTE MA770-UD3 770 DDR2, SES+GL+RAID,940P

1 milyar 200 lira civarı bir paraya toplayabilirsin.Şuan kullandığım sistem bu ve performans hakkında bir sorunum yok.(alalı biraz zaman geçmesine rağmen)
İntel Quad 2 İşlemci(4.Çek)
Asus Anakart([P5G41-MLX]
2+2{4Gb] 800 Mhz Ram Kingston DDR2
Zotac 9600 1Gb Ekran Kartı 256 bit paylaşımsız
500GB HDD (W.Digital 7200rpm)
300 W Power Suply
Samsun DVD RW
Klavye+Mouse
19'' Asus Monitör
Fiyat:1150 TL

Monitörlü halini bu fiyata buldum ama aramak gerekti...

Sırf kasayı 1000 Tl civarına getirebilirsin kullanıyorum çok memnunum :)

Tavsiyem sırf kasa için 1100 TL'yi geçmemendir...Zira 3-4 sonra nasılısa yeniliyceksin,teknoloji hızla ilerliyor.5 yıl önceki ideal parçalar 256 ram,128 ekran kartıydı,şimdi kulağa komik geliyor..
Novice
12.5
Anemon sanırım bilgisayarını topladı.Teyzem için netbook alacağızda 550-700 arası tavsiye edebileceğiniz bir model var mı acaba (Exper olmasın)
Master
59.2997
LG'nin X130 modelini tavsiye edebilirim. Yanılmıyorsam 600-620 lira civarında olması gerekiyor.
Lenovonun yeni modellerini incelemedim fakat laptop ları gerçekten güzel.Netbook larına da bir bak derim :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.