Öncelikle düz lise Ea bölümünden mezunum. Bu sene öss EA-1 Puanından 0,8 li çarpım olarak 244 puan aldım. 0,3 lü çarpım olarakta 206 puan aldım. Şimdi düşünüyorum da 2 yıllık bir üniversiteye gidebilme şansım ne kadar. Duyduğum kadarıyla düz lise çıkışlılar 2 yıllıklara kendi bölümlerinden girseler bile öss puanları 0,3 lü olarak ele alınıyormuş. Yani buna göre 206 puanla 2 yıllık bir yerlere girebilir miyim ? önerilerinizi bekliyorum. Düşündüğüm bölüm öncelikli olarak İşletme. En kötü ihtimalle bir yere giremessem Açıktan 4 yıl okuyacağım.
206 zor hele işletme... benim akrabam vardı okul puanıyla 240 yapmıştı muhasebeye girmişti
puanın düşük istanbulda bir üniversiteye girmen zor şehir dışındada saçma sapan bölümlere girebilirsin ancak oda meslek liselerinin kontenjanı kapatmadığı bir yer bulmalısın çünkü 2 yıllıklarda öncelik mesleklerde :)
benim önerim vakıf üniversitesi 2 yıllığı yada 4 yıllığı, vakıf üniversitesi 2 yıllığında harcayacağın para ile şehir dışında bir üniversiteye gittiğinde harcayacağın para denk istersen bir düşün. hem vakıf üniversitelerinin eğitimi ve olanakları daha iyi
işte benim akrabamda 2yıllık geliboluda girdi 18mart güzel üniversite aslında öneririm hayat dolu bir yer sen bilirsin :)
seneye bir daha deneyemez misin?
Beykent Üniversitesi 4 yıllık Uluslararası İlişkiler bölümüne girecektim. Ama şanssızlık bu ya EA-2 den 165 alacağımıza gittik 164,508 aldık. Lucretius dediğinde çok doğru bence İstanbulda ki özel üniversiteye vereceğin para şehir dışındakilere denk düşüyor. Hem de daha kaliteli ünşversitede okumuş oluyorsun. Aynı olay abimlerin de başına gelmişti birisi Trakya üniversitesinde okumuştu diğeri de Beykentte ve giden para aynıydı. Şimdi yeni açılan üniversitelerde var Arel üniversitesi gibi mesela oraları yazmayı düşünüyorum ama puanım yetermi tam bilmiyorum. Bir de taban puanları gezerken Kültür Üniversitesine 205 puanla giren olmuş taban puan olarak. Büyük ihtimalle oraya girebilirim ama önce fiyatada bakmak gerek. :)

Seneye bir daha ancak şöyle girerim. Bu sene hiç bir yere yazılmazsam askere gideceğim. Ancak 4 yıllık açıköğretim yazarsam ve askerliği tecil ettirirsem yoluma devam ederim. En kötü ihtimallede böyle yapacağım zaten. Ama bir de şu var seneye ne kadar başarılı olabileceğiz. Ve de bu senekinden daha da zor olacaktır eminim. Ah ah zamanında babamlara demiştim Bulgaristan'a göndersinler diye ama illa da dediler oraya gideceğine burada özele göndeririz. Ama öyle söylemekle olmuyor işte güzel ülkemizde her yapmak istediğiniz şeyin önüne bir engel çıkıyor ve 1 soruyla hayatınız değişiyor. :(

Önerileriniz için çok teşekkürler.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.