Beykent Üniversitesi 4 yıllık Uluslararası İlişkiler bölümüne girecektim. Ama şanssızlık bu ya EA-2 den 165 alacağımıza gittik 164,508 aldık. Lucretius dediğinde çok doğru bence İstanbulda ki özel üniversiteye vereceğin para şehir dışındakilere denk düşüyor. Hem de daha kaliteli ünşversitede okumuş oluyorsun. Aynı olay abimlerin de başına gelmişti birisi Trakya üniversitesinde okumuştu diğeri de Beykentte ve giden para aynıydı. Şimdi yeni açılan üniversitelerde var Arel üniversitesi gibi mesela oraları yazmayı düşünüyorum ama puanım yetermi tam bilmiyorum. Bir de taban puanları gezerken Kültür Üniversitesine 205 puanla giren olmuş taban puan olarak. Büyük ihtimalle oraya girebilirim ama önce fiyatada bakmak gerek.
Seneye bir daha ancak şöyle girerim. Bu sene hiç bir yere yazılmazsam askere gideceğim. Ancak 4 yıllık açıköğretim yazarsam ve askerliği tecil ettirirsem yoluma devam ederim. En kötü ihtimallede böyle yapacağım zaten. Ama bir de şu var seneye ne kadar başarılı olabileceğiz. Ve de bu senekinden daha da zor olacaktır eminim. Ah ah zamanında babamlara demiştim Bulgaristan'a göndersinler diye ama illa da dediler oraya gideceğine burada özele göndeririz. Ama öyle söylemekle olmuyor işte güzel ülkemizde her yapmak istediğiniz şeyin önüne bir engel çıkıyor ve 1 soruyla hayatınız değişiyor.
Önerileriniz için çok teşekkürler.