Ultima-Strike'ın eski bir üyesi olarak birşeyler söylemek istiyorum. Konudaki bütün mesajları okudum. Açıkcası, Mert'in böyle bir başlık açması üzdü beni. Gökberk ile bir ara problemimiz oldu ve o günden sonra bir daha konuşmadık. Ancak bu konuda kendisine katılmamak elde değil.
Bu tarz platformlarda hitlerin çok düştüğünü, artık Ultima Online devrinin sonuna geldiğimizi görüyorum. Ben -ki Ultima Online ile büyümüş bir insan olarak- ultima online'a şuan girme isteği bile oluşmuyor diyebilirim. Gerek eski dostluğun kalmaması, gerekse artık bir çoğumuzun yaşının 20 üstü olması bizi belkide bu oyundan soğuttu. Yaş ile alakasını yanlış anlamayın sakın, demek istediğim hepimizin kendine göre işi gücü var.
Geçtiğimiz günlerde iyinet yada r10'da (tam hatırlamıyorum) gördüğüm" Ultima Strike ortak aranıyor" konusu üzerine Uğur ile konuştum. Siteyi satın almak için sorduklarını ve fiyat verdiğini söylemişti. İçten içe satılmasını istemediğim için bende fiyat sordum. Ancak şuanda bile o fiyatı bir siteye harcayacak durumum bulunmadığından dolayı işlemi gerçekleştiremedim. Ama bir dileğim vardı, "Umarım satılmaz". Bu durumun gizli bir durum olduğunu sanmıyorum, zira webmaster forumlarında deminde dediğim gibi konusu bile açıldı. Gelelim bunları niye söylediğime; gerçekçi olmak gerekirse, bu olaydan sonra Uğur'un bu siteden umudunu kestiğini anladım. Burası bana göre, bir çok dostumun (halen yüzyüze görüştüğüm) olduğu ve bağımlısı olunan bir platform. Ultima Online konusunda son 2 yıldır zerre kadar bir katkı sağlamadı bana. Bunun için sürekli dile gelen "site içeriğinin arttırılması" düşüncesinin artık yapılması şart olduğunu görüyorum.
Ben eğer bu sitenin sahibi olsaydım şunları yapmayı düşünürdüm,
1-) Sitenin yavaş yavaş Ultima Online sitesi diye anılmaması adına, diğer oyunlara olduğundan daha fazla içerik/bilgi girerek bir çok oyunseveri siteye çekerdim. Böylelikle sadece ultima online ve counter strike ile anılmaz, tam bir oyun portalı olurdu.
2-) Site yönetiminin profesyonel adımlar atmasını gerektiğini düşünüp, kişilere olduğundan daha fazla görev verirdim. Bildiğim kadarıyla bu sitede bir çok moderator hatır/gönül işi ile iş yapıyor. Ancak bu bir yere kadar etkili oluyor. Ciddi bir yapılanma içerisine gidilip, reklam gelirlerinden yönetime biraz bütçe ayrılabilir.
3-) Sitenin şuandaki kemik kullanıcı sayısı belli. Bir çoğumuzda Uğur'u ve diğer yönetimdekileri tanıyoruz. Daha geniş kitleye hitap eden yeni bir platform kurularak bu kullanıcılar orayada taşınabilir. Bu işlemin yapılması biraz daha zor olabilir fakat böyle birşey olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.
Sonradan Eklenen:
Webmaster forumunda bahsi geçen konuyu araştırdım.
Konu burada.
Bu konu Vebruer tarafından düzenlendi(2012-11-08 02:19, 12 yıl önce)