iyi günler benim bir sorunum var ultima online arkadaşlarla makara yapmak için server açıcam ama arkadaşlarım hamachiyi kuramıyorlar ve benimde wan ipden server kuramama gibi bir sorunum var modemimin markası u.s robotics 9105 nasıl wan ip ile server açabilirim yardım edin sphereyi açınca monitoring ip 192.168.1.3 birde monitoring ip hamachinin ipsi yazıyor nasıl yapıcam yardım edin lütfen
modemden arkadaşlarınızı servera sokabilmek için port açınca girebiliyorsalar eğer ona göre araştırma yapın baya bir döküman var ?
Eğer sabit ip alırsanız böylede sokma şansınız var veya www.no-ip.biz den üyelik ile yapabiliyorsunuz uzun süredir no-ip denemedim ama sanırım ücretsiz yerleride vardı
Açıkcası modemde port sabitliyince birçok sunucuya sokarsınız;
u.s robotics 9105 Port açmak diye araştırırsanız bulursunuz.
Sabit ip telekomdan ücretlendirme ile aldığınızda ağ bağlantıdan ayarlarınızı yaparsanız ip yazıp sphere.ini'ye sabit ip 2 yerede yazıcaksınız. Sunucunuza girmek istiyen kişi login.cfg'yede o ip yazıcak. Fakat Modeminizi hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama bunun için firewall açmanız gerekebilir.
Hamachi regeditler yüzünden veya çeşitli sebeblerden bir çok oyunda sorun verebiliyor ama uoda 5 dakikanızı almaz açıkcası modem firewall açıp , sabit ip almak bi ayrı güvenliği tetikler.