Microsoft, Google şirketinin ''rakip arama motorlarının kullanılmasını engelliyor'' şeklindeki suçlaması karşısında yeni işletim sistemi Vista'da değişiklik yapacağını açıkladı.

Microsoft yetkilisi Brad Smith, "Adalet Bakanlığı ile (...) vardığımız anlaşmadan memnunuz. Endişeler giderilecek" dedi.

Vista kullanıcıları, yapılacak değişiklikler sayesinde Google ve diğer rakip arama motorlarını rahatça kullanabilecek.

Google, Microsoft'un Vista yaklaşımının, tekelciliğin önlenmesi konusunda Amerikan hükümetiyle daha önce yapılan anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini iddia etmiş ve bu yaklaşımın, tüketicilerin seçmehakkını sınırlandırdığını öne sürmüştü.

Vista, ikisi iş odaklı yönetim özellikleri sunan ve dördü de ev kullanımına yönelik olmak üzere altı farklı versiyon olarak piyasaya çıktı.

Vista, üç boyutlu tasarımı ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Microsoft Windows Vista, kişiselleştirilebilen ayarlarıyla fotoğrafları organize etme, bilgisayar üzerindeki dosyaları arama, elektronik ortam üzerinde birçok kişiyle iletişim kurma ve birlikte çalışma gibi değişik imkanları da beraberinde getiriyor
microsoft uzmani :) bence yeter artik :)
3 tane topiç açmıştım hepside yararlı bilgi'ler bilgisayar yüzünden hayatınız kaymasın diye microsoft çareler arıyor siz beğenmiyorsunuz çok ayıp arkadaşım :)
Microsoft Vista taraftarıydım ve nekadar daha bittmemiş oldsuğunu söyleselerde inanmıyordum ve Vista Ultimate sürümünü yükledim ama performans bakımından sıkıntı çeksemde en çok sıkıntıyı programcıların çektiğini anladım :( Webprogramlamadada oldukça rahatsız edici sıkıntılar yaşadım ve bunca güvenlik sistemi işini az çok yapsada çok gereksiz güvenlik sistemleri var. Geçen bir olay yaşadım çok çok zor inen bir dosyayı indirdim ama klasore baktığımda o dosyaların orda olmadığını gördüm halbüki system klasorlerinin hepsi (Program Files dahil) koruma altındaymılş ve oraya administrator modu kullanmadan dosya kaydedilmiyormuş :( bağzı oyunlarda a yarlama yapmadan save almıyordu ve bağzı oyunları yüklemek bile istemiyordu :( ben çoğunun çözümünü bulsamda acemi bir kullanıcının vistaya alışmasının çok zor olduğunu düşünüyorum şahsen ben Xp kuracağım ve vistayı en az 1-1.5 sene kullanmıyacağım :( Şimdi ne yaparlar bilemiyorum ama bence vistayı kullanıcıların kullanımına uygun düzenlemeleri lazım ve programcılara destek sağlamaları şart
salla ya vistayı :o_O;):zipla
Eldar' güzeldir bir açıklama yaptın :p
sölediğin için saol

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.