Microsoft Vista taraftarıydım ve nekadar daha bittmemiş oldsuğunu söyleselerde inanmıyordum ve Vista Ultimate sürümünü yükledim ama performans bakımından sıkıntı çeksemde en çok sıkıntıyı programcıların çektiğini anladım

Webprogramlamadada oldukça rahatsız edici sıkıntılar yaşadım ve bunca güvenlik sistemi işini az çok yapsada çok gereksiz güvenlik sistemleri var. Geçen bir olay yaşadım çok çok zor inen bir dosyayı indirdim ama klasore baktığımda o dosyaların orda olmadığını gördüm halbüki system klasorlerinin hepsi (Program Files dahil) koruma altındaymılş ve oraya administrator modu kullanmadan dosya kaydedilmiyormuş

bağzı oyunlarda a yarlama yapmadan save almıyordu ve bağzı oyunları yüklemek bile istemiyordu

ben çoğunun çözümünü bulsamda acemi bir kullanıcının vistaya alışmasının çok zor olduğunu düşünüyorum şahsen ben Xp kuracağım ve vistayı en az 1-1.5 sene kullanmıyacağım

Şimdi ne yaparlar bilemiyorum ama bence vistayı kullanıcıların kullanımına uygun düzenlemeleri lazım ve programcılara destek sağlamaları şart