Xlore :
Model olarak şunu al demeyeceğim ama marka olarak kesinlikle Dell'i öneririm. Piyaya göre cihazları daha ucuz hem de teknik servisleri çok iyi. Laptop'ımın anakartını yakmıştım ben, telefonla çağrı merkezlerini aradım. Tamam biz size yeni anakart gönderiyoruz dediler. Ertesi gün öğlen saatlerinde bir adam arabasıyla evimize kadar geldi, ( Bursa'nın ufak bir ilçesinde yaşıyorum ) anakartın değişimini evde 1 saat içinde yaptı. Ana kart değişiminin bize masrafı sadece servis elemanına verdiğimiz bir çay 
Teknik servis biraz şans işi oluyor.Eğer iyi niyetli bir teknik servise düştüyse zaten çok ama çok şanslısınız.Ancak bu eve gelme olayını ilk defa duyuyorum genelde kargo ile olur bu işler örnek yanıltmasın =) Genel teknik servis durumlarına bakarsak
- Asus (laptop'ta sorun yaşayanları çok duydum ama anakartta daha iyi diyorlar)
- Dell (pek bir bilgim yok ama örneğe bakacak olursak iyidir ancak bu kadarını Amerika'da bile beklemeyin çok özele düşmüş)
- Lenovo(IBM) (Türkiye'de kuşkusuz en iyi yapanların başında gelir ancak arıza kayıtla ilgili bir sorunları olduğu forumlarda dolaşıyordu.)
Bu arada İsmail'in verdiği Y570 2.000TL'ye alınabilecek Türkiye'deki en iyi bilgisayardır.