Merhabalar .. Host gibi başka bir arkımın evindeki bilgisayara uzak masaüstünden nasıl bağlanabilirim?Bildiğmi kadarıyla onun bilgisayara bişeyler yüklemem lazım ama neler ve nasıl bilen yardım ederse sevinirim.
sanırım FTP yolu ile baglanabiliyosun. Arkadasın kendi pc sine gerekli prgramları yüklüyor. bu sayede pc si acık oldugu surece onun pc sıne baglanıp dosyalarını kendı pc ne aktarabiliosun... [ TAM EMİN DEİLİM ]
caesar ftp programı var indirip bi dene ama yine modemden port açman gerekir sanırım
Silindi
Neophyte
0.2
bilgisayarim - sağtuş - özellikler - uzak orada gerekli bilgi var ayrica sanirim msndende boyle bişi yapilabiliyordu uzaktan yardim mi ne tam hatirlamiyorum
msn den var ama kontrolu ele aldınmı lagdan gecılmıyor :D
evet :D
Bilgisayarıma SAğ Tuş Özellikler oradan Uzak Oradan makinama uzaktan erişimi aç diceksin.

Sora control panel yani denetim masasından bir şifreli kullanıcı yaratılacak. Bilgisayar yönetici olaraktan.

SAna arkadaşın ip adresi kullnıcı adı ve şifre vericek

Not:

Firewall SP2 de kapalı olmalı artı modemde firewall war ise oda kapatılmalı. REmotenin kasmamsı için ise kişinin oturumu kapalı olmalı
arkadaşının makinası radmin server kur kendi evinede clientini kur ve arkının modeminden port yönlendirme(port açma da diyor halkımız) yap sonra paşa paşa gir :) Diğer arkadaşların dediği gibi remote desktop ilede girebilirsin ama eğer arkadaşın server işletim sistemi (win2k yada win2k3) kullanmıyorsa onun ile yanı anda bilgisayarı kullanamazsın aynı anda bir sessiona izin veriyor xp ler serverlerde standart lisansta 5 tane eşzamanlı bağlantı kurabilirsin. haaa unutmadan her 2 şekildede(ister radmin ister remotedesktop) arkadaşının ipsini bilmen ve port yönlendirme yapmış olman gerekiyor. hoş hamachi kullanarak port yönlendirme belasından kurtulabilirsin ama hamachi ile bağlantı biraz yavaş olur onuda belirteyim.
başlat programlar uzakmasaustu baglantısına tıkla oraya ip adresini yaz baglanırsın yalnız karsındaki kişinin buna izin vermiş olması gerekiyo yani olse bilgisayarıma sag tusla tıkla özellikler de uzak sekmesine tıkla ordan kullanıcıların uzaktan masaustune baglanmasına izin ver i isaretle isaretliyse bosver birde pc sifresi sorabilir karsındakinin pc sidne sifrevarsa onuda orenmen gerekli
Msnde konuşurken konuşma penceresinde eylemler uzaktan yardım isteye tıklasın arkadaşın. Tabiki yardımsteme ayarların yapılı olması lazım iki tarafında. Oda bilgisayarım sağ tuş özellikler Uzak sekmesi var. Ordan iki tarafında gerekli ayarları yapması lazmı.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.