Öncelikle selamlar,

Platform 2 oyunu genel olarak kapsamasına rağmen ultima online paylaşımlarının counter-strike paylaşımlarını gölgede bırakması ve kullanıcılarımızın oyuncu fareleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor olabilecekleri düşüncesi ile böyle bir başlık açma ihtiyacı duydum.

Şuanda üniversitede olduğum için fare yanımda değil o yüzden fotoğrafları internetten temin edip kendi düşünce ve görüşlerimi elimden geldiğinde sizinle paylaşıcağım.

Tanıtıma geçmeden önce dpi kavramını kısaca anlatmanın faydalı olacağını düşündüm.

Dpi : Dots Per Inch ' in kısaltmasıdır türkçe karşılığı inch başına düşen nokta sayısı , basit bir şekilde dpi yi açıklıyacak olursak dpi ' in yüksekliği ile doğru orantılı olarak faremizin hareketleri algılaması yükselicektir. Şuanda oyuncu faresi piyasasında firmalar arasında bir dpi yarışı başladı bu teknolojilerini göstermek amacı ile yaptıkları bir gövde gösterisidir özellikle counter-strike oyuncuları için dpi in aşırı yüksek olması birşey ifade etmiyecektir. (Kullanılan çözünürlüğe göre kullanıcının dpi ve sensitivity ayarlarını kendisinin ayarlaması makul olandır.)

<hr>

Farenin Genel Özellikleri

Çözünürlük: 200 - 5700 dpi
Görüntü işleme: 12megapiksel/saniye
Maks. ivme: 30G
Maks. hız: Saniyede 4,19 m (165 inç)'ye kadar*
USB veri formatı: 16 bit/eksen
USB bildirim hızı: Saniyede 1000 bildirime kadar ( 1 ms içerisinde bilgisayarla iletişim kurabilme )
Dinamik sürtünme katsayısı - Mu (k): 0,09**
Statik sürtünme katsayısı - Mu (s): 0,14**
Ağırlık ayarı: 28 grama (max)
Tuşlar (Sol/Sağ): 8 milyon tıklamaya kadar dayanıklıdır.
Ayaklar: 250 kilometre sürüklemeye kadar dayanıklıdır.

Farenin Genel Izleninimi

Fare kutusunda 1 adet kurulum cdsi , 2 adet kasa , 1 adet ağırlık kutusu beraberinde geliyor.

Fare ilk izlenim olarak diğer oyuncu farelerinin sunduğu görselliğin altında olarak gözüksede (sanal ortamda çirkin kral olarak adlandırılıyor) performans , ergonomi , üretiminde kaliteli parçaların kullanılması bakımından diğer oyuncu farelerin üstüne çıkıyor.

Kasalar

Genelde tüm oyun faresi olan kullanıcıların yaşadığı ortak sorun fareyi satın almadan önce deneme imkanı bulmadığı için fare kendisine ulaştıktan sonra farenin eline tam olarak oturmamasıdır , Logitech firması bu sorunun önüne geçebilmek için fareyle beraber her türlü kullanıcı eline uyum sağlıyabilecek türde 2 adet kasayı fare ile beraberinde veriyor , bu kasalar içerisinden kullanıcı kendisine en uygununu bulup fare ile alabileceği performansı arttırabiliyor. Ben elim biraz daha büyük , ince olduğu için ve baş parmağı oturtturabilecek bir bölmesi bulunduğu için gri kasayı kullanıyorum :) .

Ağırlık

Oyuncunun fareden yüksek performans almasını etkileyecek diğer etmen farenin ağırlık - dpi - oyun içi sensitivity uyumudur , gene faremizin özelliklerinden bir tanesi ağırlığının kullanıcı tarafından isteğe göre değiştirebilir olması farenin artı yönlerinden bir tanesi farenin ağırlığının yüksek olması benim şahsi fikrime göre fareyi kaydırma sonucu bırakmak istediğim nokta ile bıraktığım noktanın aynı olmasından dolayı gene sizin diğer oyunculara göre avantajlı duruma geçmeniz anlamına gelmekte.

Profil Yapılandırması

Profil yapılandırması fareyi birçok ortamda kullanmak isteyen kullanıcılar için idealdir , örneğin ; oyunlar cs,cod yada oyundışı kullanımlar internet , ofis gibi.

Birden fazla ortamda fareyi kullanıyorsanız ve her seferinde kullanıcağınız ortama göre fare yapılandırmasını yapmak istemiyorsanız kullanmak istediğiniz ortama göre kendinize en uygun olan ayarları yapıp profillere kaydediyorsunuz sonrasında prfiller arasında geçiş yapmak için farenin altındaki profil tuşuna basmanız yeterli oluyor.

Dpi Yapılandırması

Dpilar arası geçiş yapabilmeniz için farenin sol tuşunun hemen altında + ve - tuşları var bu tuşlar yardımı ile farenizin dpi yapılandırmasını isteğiniz doğrultusunda saniyelik olarak değiştirebilirsiniz.

MicroGear Precision Scroll Wheel

Kullandığım oyuncu fareleri arasında bu özelliği birtek Logitech g9x sağlıyor , bu özellik yardımı ile scroll umuzu farenin altındaki tuşumuza basarak özelliği aktif ettikten sonra pürüzsüz hale getirebiliyoruz. Biraz daha açıklayıcı olucak olursam özelliği aktif ettikten sonra scroll üzerinde ufacıcık bir çek-bırak ile scrollun saniyelerce dönmesini sağlıyabiliyoruz , bunun ne tip getirisi olduğu hakkında açıkcası pek bir fikrim yok fakat counter strike da duck kullananlar için yararlı olabilir :P

Fare şuanda yanımda olmadığı için kurulum cdsi ayarlarını gösteremiyorum , fareyi genel olarak yorumluyacak olursam "A4 xl740k" , "Ideazon Reaper Edge" , "Razer Deathadder" kullanmış birisi olarak g9x in gördüğüm kadarı ile tek eksik yanı a4 de bulunan macrolama özelliği bunun dışında talep edilenden fazlasını verdiğini gönül rahatlığı ile söylüyebilirim alınıp kullanılabilecek bir fare.

iyi bi mouse de kaba gibi duruyor
Gerçekten bir mouse bu kadar önemli mi ?

@Chimes evet mouse gerçekten önemli bence. Oyunlarda tasarımda vs. ama normal bir bilgisayar kullanıcısı için çokta önemli değildir.

@desperate Kaba durmasının sebebi üzerindeki extra kapak. Ele tam oturması için güzel bir dizayn yapılmış ve gerçekten ele çok iyi oturuyor. kullanımı mükemmel denilebilir. ama kullanıcı isterse üzerindeki extra kapağı çıkartabiliyor.

Ayrıca düşük bütçeli kullanıcılar içinde "A4Tech X7" Serisini önerebilirim şuanda bendeki mouse aşağıdakidir. Ve çok kullanışlı

diğer fotoğraf içinde

https://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&safe=off&biw=1920&bih=933&tbm=isch&sa=X&ei=rsHnTYmTLYWbOty2pNsJ&ved=0CDQQBSgA&q=a4+tech+xl+750&spell=1

veya

https://www.google.com.tr/search?um=1&hl=tr&safe=off&biw=1920&bih=933&tbm=isch&sa=X&ei=rsHnTYmTLYWbOty2pNsJ&ved=0CDQQBSgA&q=a4+tech+xl+750&spell=1

bakabilirsiniz.

tıklayabilirsiniz.
Expert
34.0001
https://www.sanalmarketim.com/_prod/_img/m/787a3a8796_xl740_1.jpg

bendede bundan var, gayet memnunum. x7 candır
En uygun fiyata yüksek performans sunma konusunda A4 Tech firmasının bir numara olduğunu söylüyebiliriz , ayrıetten A4 oyuncu farelerinde bulunan macrolama özelliğini başka hiçbir firmada göremedim. Fakat Razer,Logitech,Steelseries farklı bir düzeyde üretiyor farelerini alınıp denenesi türden.

@desparate
Resimlerine baktığımda bende aynı şekilde düşünmüştüm fakat gerçekten ergonomik bir fare.
Bendede Steelseries Kinzu mevcut, çok memnunum elleri ufak mouse'e alışan arkadaşlara şiddet ile tavsiye ederim ve performans açısından gerçekten farkı görüceksiniz.
Mert şu mouse'dan nerde bulabiliriz biraz internette baktımda online satış mağazası göremedim.
750bh

Bilgilendirme ;
Anti-vibrate teknoloji olmasına rağmen ağırlık sistemi yok ayrıetten 740k ya nazaran üstü plastikimsi bir his uyandırıyor dokununca.
Çok kaba gözüküyor , üstüne tanımam :D

LOGITECH G9X GAMING LAZER MOUSE Vatan Computerde varmış , https://www.vatanbilgisayar.com/logitech-910-001153-g9x-gaming-lazer-mouse/productdetails.aspx?I_ID=41347

Bu konu UoRoa tarafından düzenlendi(2011-06-03 00:57, 13 yıl önce)
Microsoftun 3.0 ve 1.1 serileri çok güzel ama TR de satılmıyor en azından ben bulamadım.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.